Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Švajčiarska prokuratúra žiada FIFA o prístup k e-mailom Valckeho

Na archívnej snímke brazílska speváčka Claudia Leitteová (vpravo), americký raper Pitbull (vľavo) a Jerome Valcke počas tlačovej konferencie na futbalovom štadióne Maracana v brazílskom Riu de Janeiro vo štvrtok 23. januára 2014. Foto: TASR/AP

Valcke čelí sérii obvinení z nelegálneho predaja lístkov na zápasy futbalových MS.

Zürich 24. septembra (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) poskytne švajčiarskej prokuratúre prístup k elektronickej pošte svojho suspendovaného generálneho sekretára Jeromea Valckeho, ak budú splnené "isté podmienky". Pre agentúru DPA to vo štvrtok vyhlásila hovorkyňa organizácie Anna Wegelinová.

Úrad generálneho prokurátora Švajčiarska (OAG) predtým požiadal FIFA o prístup ku všetkým e-mailovým účtom Valckeho. Doteraz k nim nemal prístup, pretože sú zo strany FIFA zablokované. Švajčiarska prokuratúra vyšetruje možnú korupciu pri voľbe dejísk MS 2018 v Rusku a 2022 v Katare.

Valcke čelí aj sérii obvinení z nelegálneho predaja lístkov na zápasy futbalových MS. FIFA ho preto minulý týždeň s okamžitou platnosťou zbavila všetkých právomocí generálneho sekretára organizácie a poverila svoju etickú komisiu, aby prípad vyšetrila. Rozhodnutie platí až do odvolania. Valcke v reakcii všetky obvinenia z nelegálneho predaja vstupeniek na MS dôrazne odmietol.