Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Domáci Švajčiari víťazmi Arosa Challenge, otočili finále s Bielorusmi

Na ilustračnej snímke radosť Švajčiarov vo finále hokejového turnaja Arosa Challenge Foto: TASR/Michal Svítok

V súboji o 3. miesto hralo slovenskí reprezentanti proti Nórsku.

Arosa 20. decembra (TASR) - Hokejisti Švajčiarska sa stali druhýkrát v histórii víťazmi medzinárodného turnaja Arosa Challenge. V sobotňajšom súboji o celkové prvenstvo si poradili s Bieloruskom 3:2 a oplatili mu tak vlaňajšiu finálovú prehru.

"Helvéti" viedli od 28. minúty zásluhou Simona Mosera, no súper ešte v druhej tretine otočil skóre po góloch Pavla Razvadovského a Vjačeslava Andrjuščenka. Domáci hráči rozhodli o svojom triumfe v treťom dejstve, v ktorom potrestali vylúčenia Bielorusov. Najprv v 45. minúte vyrovnal na 2:2 Inti Pestoni a víťazný gól strelil necelých 5 minút pred vypršaním riadneho hracieho času takisto v presilovke Denis Hollenstein. Švajčiari vybojovali svoju druhú víťaznú trofej na turnaji konajúcom sa vo vysokohorskom stredisku Arosa, prvýkrát na ňom triumfovali v roku 2012 po finálovej výhre nad Slovenskom. Bielorusi nepremenili svoju tretiu finálovú účasť na podujatí na tretí triumf, v zbierke im tak zostávajú iba prvenstvá z rokov 2010 a 2013.

V súboji o 3. miesto narazili slovenskí reprezentanti na Nórsko.

Arosa Challenge 2014 - finále:

Švajčiarsko - Bielorusko 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Góly: 28. Moser (Bertschy), 45. Pestoni (von Gunten, Rüfenacht), 56. Hollenstein - 30. Razvadovskij (Drozd), 39. Andrjuščenko (Jefimenko). Rozhodovali: Vinnerborg (Švéd.), Wehrli – Ambrosetti, Wüst (všetci Švajč.), vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.