Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Po senzácii prišiel debakel: Slovenská osemnástka prehrala s USA 0:10

Radosť amerických hokejových reprezentantov do 18 rokov, archívna snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Zverenci trénera Antona Bartánusa sa najbližšie stretnú v nedeľu 19. apríla s Ruskom.

Luzern 16. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov nenapodobnili výkon z úvodného zápasu na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku a v piatok "vyfasovali" od rovesníkov z USA debakel 0:10.

Zverenci trénera Antona Bartánusa sa najbližšie stretnú v nedeľu 19. apríla s Ruskom (13.00) a boje v A-skupine zakončia v pondelok s Nemeckom (18.45).


Priebeh zápasu:

Slováci ťahali od úvodu za kratší koniec. Prvý gól inkasovali už po 69 sekundách a do konca tretiny dostali ďalšie tri. Druhé dejstvo pre nich dopadlo ešte horšie, keď im Američania nasúkali až šesť kúskov, v poslednom sa už skóre nemenilo.

Favorizovaní Američania išli od úvodu za víťazstvom a svojho súpera vôbec nešetrili. Prvý gól strelili už po 69 sekundách, keď sa pred bránkou presadil Terry. Ďalšie dva pridali v 11. a 15. minúte vďaka využitým presilovkám. Brankára Cibulku prekonali Tkachuk a Roslovic. Druhý menovaný zavŕšil skóre po prvej tretine na 0:4, keď sa v 19. minúte ocitol zoči-voči gólmanovi. Mladí Slováci nezachytili ani úvod druhého dejstva a už po 28 sekundách svietilo na ukazovateli skóre 0:5. Presadil sa Matthews, ktorý v 25. minúte upravil už na 0:6. Po siedmom góle z hokejky Bracca vystriedal v slovenskej bránke Cibulu Húska. Čisté konto mu však vydržalo iba dve minúty, keď ho v 29. prekonal Fitzgerald. Ďalšie dve minúty znamenali ďalšie dva góly a tak Slováci prehrávali s favoritom zahanbujúco 0:10. Od 31. minúty sa už skóre nemenilo a tak si vysoké víťazstvo pripísali Američania.

A-skupina:

Slovensko - USA 0:10 (0:4, 0:6, 0:0)
Góly:
2. Terry (Floodstrand, Warren), 11. Tkachuk (Roslovic, Matthews), 15. Roslovic (Tkachuk, Matthews), 19. Roslovic (Matthews, McAvoy), 21. Matthews (Tkachuk, Krys), 25. Matthews (Floodstrand, Tkachuk), 27. Bracco (Terry, Masonius), 29. Fitzgerald (Tkachuk, Greenway), 30. Kunin (Fischer, Greenway), 31. Warren (Floodstrand, Fitzgerald). Rozhodovali: Harnebring (Švéd.), Lindqvist (Fín.) - Otmachov (Rus.), Tscherring (Švaj.), vylúčení: 4:2, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 290 divákov.

Zostava SR: Cibulka (27. Húska) – Hatala, Vadovič, Trška, Košecký, Grman, Roman, Bodák, Kolesár – Bondra, Valent, Lešťan - Hecl, Sloboda, Sádecký - Andrisík, Oško, Murín - Solenský, Žitný, Horváth

Hlasy po zápase:

Anton Bartánus, tréner SR 18 (zdroj: hockeyslovakia.sk): "Nemienim hľadať žiadne výhovorky. Proti vysokofavorizovaným Američanom sme odohrali zlý zápas. Tí od prvej sekundy nastúpili s obrovským hladom po víťazstve. Vo štvrtkovej premiére prehrali s Ruskom 1:3, hoci mali šance aspoň na desať gólov, stroskotali na perfektnej defenzíve obhajcov titulu. A odskákali sme to my, keď sa sa to začalo s nami viezť veľmi skoro. Po góle v druhej minúte nasledovali tri naše vylúčenia, za ktoré sme zaplatili dvoma gólmi. Ako sa vraví, chalani sa dostali 'pod deku' a Američania s individualitami ako Matthews, Roslovic či Tkachuk úplne ovládli hru. Museli sme niečo urobiť na zastavenie tejto lavíny súpera. Výmena v bránke sa ukázala motivačnou, hráči po nej trošku zmenili prístup k zápasu. Adam Húska po príchode síce ešte inkasoval tri góly, ale rýchlo sa rozchytal a v záverečnej tretine nepustil za svoj chrbát ani jeden z jedenástich pokusov hokejistov USA. Opakujem, bol to z našej strany nevydarené vystúpenie, v ktorom niet čo hodnotiť. Musíme za dneškom urobiť hrubú čiaru a hľadieť dopredu."

Ďalší výsledok:

B-skupina:

Lotyšsko - Česko 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)