Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Švajčiarsky týždenník udelil Blatterovi ocenenie Švajčiar roka

Sepp Blatter Foto: TASR/AP

Blatter čelí vo Švajčiarsku vyšetrovaniu pre podozrenie zo zlého hospodárenia a sprenevery vo funkcii šéfa svetového futbalu.


Zürich 17. decembra (TASR) - Suspendovaný odstupujúci prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter sa vo svojej domovine dočkal ocenenia "Švajčiar roka". Udelil mu ju týždenník Die Weltwoche v ten istý deň, počas ktorého sa Blatter pre podozrenie z korupcie postavil na pojednávaní pred členov etickej komisie FIFA.

Blatter čelí vo Švajčiarsku vyšetrovaniu pre podozrenie zo zlého hospodárenia a sprenevery vo funkcii šéfa svetového futbalu. Je aj v centre pozornosti amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI), ktorý vedie rozsiahle vyšetrovanie v korupčnej kauze FIFA. Blatter ale všetky obvinenia odmieta, hoci je momentálne suspendovaný pre netransparentné platby.

"Sepp Blatter si ocenenie 'Švajčiar roka' zaslúži už dlhé roky. Teraz mu ho neformálne prepožičiavame, hoci neskoro,"
napísal podľa agentúry Reuters pravicový magazín Die Weltwoche. Jeho vydavateľ Roger Köppel z krajne pravicovej Švajčiarskej ľudovej strany (SVP) bol jedným z mála ľudí, ktorí sa Blattera po prevalení škandálu verejne zastali.

Blatter figuruje na titulke magazínu, ktorému povedal: "Som človek, ktorý sa drží pri zemi. Nemám Ferrari, som len spoluvlastníkom vodného bicykla na Zürišskom jazere. Bez falošnej skromnosti môžem povedať: je to trochu aj moja FIFA, ktorú som za tie roky vybudoval."