Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Švédi zdolali Nórov v severskom súboji 3:1

Nórsky brankár Juha Kaunismaki stráca prilbu a je zatlačený do brány švédskym hráčom Henrikom Zetterbergom a troma nórskymi hráčmi Larsom Erikom Spetsom, Jonasom Holosom a Ole- Kristianom Tollefsenom v zápase B skupiny Švédsko - Nórsko na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Štokholme, 4. mája 2012. Foto: TASR/AP Photo

Domáci sa na začiatku zápasu zahryzli do súpera, ten však úvodnému tlaku odolal a s pribúdajúcimi minútami sa čoraz častejšie púšťal do útoku.

Štokholm 4. mája (TASR) - Hokejisti Švédska zvíťazili vo svojom úvodnom vystúpení na domácich MS nad Nórskom 3:1 a do tabuľky štokholmskej B-skupiny si v piatok pripísali prvé tri body. Zverenci trénera Pära Martsa sa najbližšie predstavia v sobotu proti Česku.

Domáci sa na začiatku zápasu zahryzli do súpera, ten však úvodnému tlaku odolal a s pribúdajúcimi minútami sa čoraz častejšie púšťal do útoku. Oba tímy sa veľkým nasadením pričinili k atraktivite duelu, Nóri však v prvom rade mysleli na defenzívu. Tá prvýkrát povolila v 17. minúte, keď Silfverberg potrestal vylúčenie Trygga prudkou strelou švihom z ľavého kruhu, na ktorú brankár Haugen nestihol zareagovať - 1:0.

Nórom sa podarilo vyrovnať na začiatku druhej dvadsaťminútovky, keď Hansen už po 20 sekundách prekonal Enrotha tvrdou strelou od modrej čiary - 1:1. Ich radosť z vyrovnania trvala len niečo vyše dvoch minút, pretože Švédi sa pohrali so súperovou obranou a Krüger po ideálnej Hjalmarssonovej prihrávke opäť naklonil misky váh na stranu "troch koruniek" - 2:1. Domáci výber mal naďalej jasnú streleckú prevahu, ďalší gól však v zostávajúcom priebehu tretiny nepridal, keď sa niekoľkými výbornými zákrokmi blysol Haugen.

Upokojujúci tretí gól sa Švédom podarilo zaznamenať v 45. minúte zásluhou Erikssona, ktorý zaskočil Haugena strelou z mierneho uhla - 3:1. Onedlho mohol pridať štvrtý presný zásah Zetterberg, v oslabení však pri prečíslení dvoch proti jednému trafil iba nórskeho gólmana. Do záverečnej sirény sa už skóre nezmenilo a Švédi tak zaslúžene zvíťazili 3:1.

B-skupina:


Švédsko - Nórsko 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly:
17. Silfverberg (Karlsson, Järnkrok), 23. Krüger (Hjalmarsson, Alfredsson), 45. Eriksson (Zetterberg, Alfredsson) - 21. Hansen (Skroder). Rozhodcovia: Reiber, BALUŠKA - VALACH (obaja SR), Semionov (Est.), vylúčení: 9:8 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 5985 divákov.

Švédsko: Enroth - Kronwall S., Kronwall N., Ericsson, Karlsson, Hjalmarsson, Hedman - Eriksson, Zetterberg, Franzen - Järnkrok, Silfverberg, Landeskog - Alfredsson, Stalberg, Krüger - Pettersson, Lundqvist, Persson

Nórsko: Haugen - Trygg, Tollefsen, Holos, Bonsaksen, Kaunismäki, Solberg, Lokken Ostli, Ask - Hansen, Skroder, Thoresen - Spets, Bastiansen, Olimb M. - Holtet, Roymark, Forsberg - Martinsen, Olimb K.A., Rosseli Olsen