Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Svetová jednotka Šarapovová skončila v osemfinále na rakete Lisickej

Maria Šarapová Foto: TASR/AP

Jej štvrťfinálovou súperkou bude krajanka Angelique Kerberová, ktorá v osemfinále deklasovala Belgičanku Kim Clijstersovú 6:1, 6:1.

Wimbledon 2. júla (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová vo Wimbledone nenadviaže na úspešne vystúpenie z Roland Garros. Svetová i nasadená jednotka prehrala v osemfinále tretieho grandslamového turnaja roka s pätnástkou "pavúka" Nemkou Sabine Lisickou za 83 minút v dvoch setoch 4:6 a 3:6.

Šarapovová počas celého zápasu nenašla recept na skvelý servis súperky, ktorá jej na tráve All England Clubu odplatila vlaňajšiu semifinálovú prehru. Lisická premenila v poradí tretí mečbal esom z druhého podania. Jej štvrťfinálovou súperkou bude krajanka Angelique Kerberová, ktorá v osemfinále deklasovala Belgičanku Kim Clijstersovú 6:1, 6:1.

Dala som do toho všetko, vyznala sa Lisická
Lisická po prvom víťazstve nad Šarapovovou žiarila spokojnosťou. "Je to neuveriteľné. Do dnešného zápasu som dala všetko a vyplatilo sa. V predchádzajúcich troch dueloch s Mariou som ťahala za kratší koniec a vedela som, že musím niečo zmeniť. Hrala som aktívne, chodila som si pre údery. Bojovala som do poslednej loptičky. Verím, že na tohtoročnom Wimbledone som ešte nepovedala posledné slovo. Uvidíme, ako ďaleko to dotiahnem, musím ísť od zápasu k zápasu. Potešiteľné je, že moja hra sa postupne zlepšuje," povedala v prvom interview priamo na kurte Lisická, ktorá bola vo wimbledonskom štvrťfinále už v roku 2009. Potom však prišli zdravotné problémy a Nemke dokonca hrozil predčasný koniec kariéry.


Ak hrá takto, patrí medzi špičku. Dnes sa jej v mnohých veciach darilo oveľa lepšie, ako mne,“ uznala kvality Nemky jej ruská súperka.


Foto: TASR/AP



Vo štvrťfinále aj obhajkyňa titulu Kvitová

Česká tenistka Petra Kvitová sa stala ďalšou štvrťfinalistkou dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Obhajkyňa titulu si v osemfinále ako nasadená štvorka poradila s Taliankou Francescou Schiavoneovou v troch setoch 4:6, 7:5 a 6:1. Kvitová v úvodnom dejstve kopila nevynútené chyby, nevyužila desať brejkbalov. V druhom sete bola brejk dolu, no v koncovke slávila úspech a v rozhodujúcom už na dvorci dominovala.

Obhajkyňa titulu Petra Kvitová z Českej republiky odvracia úder Američanky Varvary Lepčenkovej.
Foto: TASR/AP


Ďalej ide aj Federer

Švajčiarsky tenista Roger Federer sa prebojoval už do štvrťfinále dvojhry vo Wimbledone. Tretí hráč pavúka si v pondelňajšom osemfinále poradil s Belgičanom Xavierom Malissom v štyroch setoch 7:6 (1), 6:1, 4:6, 6:3. Federer po siedmom geme v úvodnom sete musel vyhľadať lekárske ošetrenie, no napokon ho v tajbrejku získal vo svoj prospech. Druhé dejstvo bolo jasnou záležitosťou víťaza šestnástich grandslamových turnajov, no Malisse nezložil zbrane a tretí set získal vo svoj prospech. Na viac sa však už nezmohol, keď vo štvrtom sete podľahol 3:6 a celkovo 1:3 na sety.

Foto: TASR/AP



ženy - dvojhra - osemfinále:




Viktoria Azarenková (2-Biel.) - Ana Ivanovičová (14-Srb.) 6:1, 6:0

Maria Kirilenková (17-Rus.) - Šuaj Peng (30-Čína) 6:1, 6:7 (6), 6:3

Angelique Kerberová (8-Nem.) - Kim Clijstersová (Bel.) 6:1, 6:1

Sabine Lisická (15-Nem.) - Maria Šarapovová (1-Rus.) 6:4, 6:3

Petra Kvitová (4-ČR) - Francesca Schiavoneová (Tal.) 4:6, 7:5, 6:1

Agnieszka Radwaňská (3-Poľ.) - Camila Giorgiová (Tal.) 6:2, 6:3

Serena Williamsová (6-USA) - Jaroslava Švedovová (Kaz.) 6:1, 2:6, 7:5

Tamira Paszeková (Rak.) - Roberta Vinciová (21-Tal.) 6:2, 6:2




muži - dvojhra - osemfinále:



Novak Djokovič (1-Srb.) - Victor Troicki (Srb.) 6:3, 6:1, 6:3

Roger Federer (3-Švajč.) - Xavier Malisse (Belg.) 7:6 (1), 6:1, 4:6, 6:3

Michail Južnyj (26-Rus.) - Denis Istomin (Uzb.) 6:3, 5:7, 6:4, 6:7 (5), 7:5