Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Svitek skončil v KB Košice, novým trénerom Chorvát Brajkovič

Na archívnej snímke uprostred tréner Košíc Štefan Svitek Foto: TASR – František Iván

Zmena na trénerskom poste v tíme nováčika basketbalovej súťaže sa dala tušiť už v stredajšom zápase.

Košice 14. januára (TASR) - Vedenie basketbalového klubu KB Košice sa dohodlo na ukončení spolupráce s doterajším trénerom A-mužstva Štefanom Svitekom. Novým kormidelníkom "býkov" sa stal 54-ročný Chorvát Dražen Brajkovič.

Zmena na trénerskom poste v tíme nováčika basketbalovej súťaže sa dala tušiť už v stredajšom zápase. "Býkov" na palubovke Karlovky už neviedol Svitek, ale jeho asistent Richard Leško. "Dnes sme mali zasadnutie výkonného výboru a môžem potvrdiť, že tréner Štefan Svitek v našom klube skončil. Od štvrtkového tréningu bude A-mužstvo viesť nový tréner, ktorým je Chorvát Dražen Brajkovič," prezradil pre TASR prezident KB Košice František Sabol. Svitek tak nedokončí prvú sezónu v tíme nováčika súťaže. Cieľom "býkov" v aktuálnom ročníku aj naďalej zostáva umiestnenie v prvej štvorke. "Naše ciele sú, aj po príchode nového trénera, rovnaké ako na začiatku sezóny. Chceme hrať minimálne v semifinále," dodal Sabol.

O dôvodoch, ktoré viedli k trénerskej zmene však veľa hovoriť nechcel. "S pánom Svitekom sme sa rozlúčili v dobrom. Mali sme určité predstavy, ktoré neboli naplnené," poznamenal Sabol pre TASR. Podľa slov prezidenta klubu sa v košickom tíme dajú očakávať aj ďalšie zmeny v podobe príchodu nových hráčov. Dôležité slovo však bude mať nový tréner.