Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Svitko na Rely Dakar skončil

Štefan Svitko Foto: TASR/AP

Člen OraviaSlovnaft tímu v úvode stredajšej daždivej etapy z La Riojy do Fiambaly rozbil olejový chladič a do cieľa nedorazil ani v prvej stovke.

Fiambala 17. januára (TASR) - Slovensko má na 35. ročníku Rely Dakar už len jediného zástupcu - motocyklistu Ivana Jakeša, ktorý je v celkovom poradí na štvrtom mieste. Ďalší Slovák na KTM Štefan Svitko totiž pre početné rezné zranenia a podliatiny na štvrtkovú 12. etapu z Fiambaly do Copiapa nenastúpil.

Člen SlovnaftOraving tímu v úvode stredajšej daždivej etapy z La Riojy do Fiambaly rozbil olejový chladič a do cieľa nedorazil ani v prvej stovke. "Štefan Svitko po včerajšom páde na úvod rýchlostnej skúšky dnes na štart nenastupuje. Rozhodol sa neodštartovať, nakoľko po včerajšku nie je v dobrom zdravotnom stave. Má po tele podliatiny a rezné rany. Je to veľká škoda, avšak zdravie je prvoradé," uvádza sa vo vyhlásení Svitkovho tímu.

Svitko na tohtoročných pretekoch v Južnej Amerike až do siedmej etapy mal najhoršie umiestnenie 21. priečku a ešte vyššie sa pohyboval v celkovom hodnotení. Najlepšie mu vyšla piata etapa z Arequipy do Aricy a deviata z Tucumanu Cordoby, pričom v oboch prípadoch skončil na šiestom mieste. Najvyššie v celkovom hodnotení sa ocitol po siedmej a desiatej etape, vtedy okupoval siedmu priečku medzi motocyklami.



Svitko na Rely Dakar 2012:

1. etapa: Lima - Pisco (16. miesto)

2. etapa: Pisco – Pisco (16.)

3. etapa: Pisco – Nazca (12.)

4. etapa: Nazca - Arequipa (21.)

5. etapa: Arequipa - Arica (6.)

6. etapa: Arica - Calama (12.)

7. etapa: Calama - Salta (9.)

8. etapa: Salta - Tucuman (58.)

9. etapa: Tucuman - Cordoba (6.)

10. etapa: Cordoba - La Rioja (15.)

11. etapa: La Rioja - Fiambala (103.)