Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Akvabela Pivarčiová vo finále MEJ medzi sólistkami na 11. mieste

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Zverenka trénerky Moniky Thuringerovej získala vo finále 74,5667 bodov, celkovo s kvalifikáciou mala na svojom konte 149,7203 bodov.

Belehrad 25. júna (TASR) - Slovenská akvabela Natália Pivarčiová obsadila vo finále sólistiek na MEJ v Belehrade jedenáste miesto. Zverenka trénerky Moniky Thuringerovej získala vo finále 74,5667 bodov, celkovo s kvalifikáciou mala na svojom konte 149,7203 bodov.

"Som veľmi rada, že sa mi to podarilo, pretože je to o dve miesta lepší výsledok ako u Diany Miškechovej v predchádzajúcom roku. Som tiež spokojná s figúrami a výsledkom, ako sme dopadli v dvojici s Kristínou Kvasňovskou. Trináste miesto, to je tiež dobrý výsledok," zhodnotila Pivarčiová svoje účinkovanie v Belehrade.

Slovenská reprezentantka absolvovala na európskom šampionáte aj súťaž párov, s Kristínou Kvasňovskou im však tesne unikol postup do finále. V kvalifikácii obsadili trinástu pozíciu. "Som veľmi spokojná s výkonom v semifinále. Spokojnosť je aj s povinnými figúrami. Určite to bola veľmi dobrá skúsenosť do budúcnosti," povedala jej reprezentačná kolegyňa Kvasňovská.

Trénerka Monika Thuringerová vyjadrila spokojnosť s účinkovaním jej zvereniek na MEJ v Belehrade: "Zostavy tu podľa mňa obhájili výborne, takisto povinné figúry. Udržali si viac-menej svoje pozície, v sóle sa posunulo o dve pozície vyššie. Ja som spokojný s jedným aj druhým výsledkom."

MEJ v Belehrade - finále sólistiek:

1. Tatiana Gajdajová (Rus.) 170,3429 b, 2. Marta Fjedinová (Ukr.) 165,8619, 3. Irene Jimenová (Šp.) 165,0810, ... 11. Natália PIVARČIOVÁ (SR) 149,7203