Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Talian Rossi sa stal novým trénerom DAC Dunajská Streda

Tím DAC Dunajská Streda, ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Päťdesiatdvaročný Rossi v nedávno skončenom ročníku priviedol v Maďarsku k majstrovskému titulu Honvéd Budapešť.

Dunajská Streda 11. júna (TASR) - Talian Marco Rossi sa stal novým trénerom futbalistov DAC Dunajská Streda. S klubom v nedeľu podpísal dvojročnú zmluvu. Jeho predchodcom bol Csaba László, ktorého kontrakt vypršal posledným májovým dňom. Fortunaligista o tom informoval na svojom oficiálnom webe.

Päťdesiatdvaročný Rossi v nedávno skončenom ročníku priviedol v Maďarsku k majstrovskému titulu Honvéd Budapešť. Počas aktívnej hráčskej kariéry bol odchovancom FC Turín a obliekal dresy viacerých popredných tímov - hrával za Bresciu, Sampdoriu, Piacenzu, nemecký Eintracht Frankfurt, okúsil aj mexickú najvyššiu súťaž v drese Club América.

Trénovať začal v nižších talianskych súťažiach. V auguste 2012 prevzal kormidlo v budapeštianskom Honvéd FC a hneď vo svojej prvej sezóne získal s tímom ligový bronz. V uplynulom ročníku sa tradičný klub stal maďarským majstrom po dlhých 24 rokoch. "Po rozhodujúcom víťazstve v záverečnom kole proti Videotonu oznámil Rossi svoj koniec na lavičke budapeštianskeho tímu a dnes podpísal dvojročný kontrakt s naším klubom," informoval web fcdac.sk.

Rumunský kouč s maďarskými koreňmi László viedol predtým tím od októbra 2016. V lige s ním skončil na siedmom mieste, v Slovnaft Cupe ho dostal do štvrťfinále. Spolu s ním klub opustil aj asistent Werner Bürger.