Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Tänak mení pôsobisko, po roku sa vracia do stajne Hyundai

Na archívnej snímke estónska posádka Ott Tänak a spolujazdec Martin Järveoja na vozidle Toyota Yaris WRC. Foto: TASR/AP

Estónec vyhral tento rok vo Švédsku i v Čile a obsadil druhú pozíciu na Rely Chorvátska.

Tallinn 4. októbra (TASR) – Estónsky automobilový pretekár Ott Tänak podpísal kontrakt so stajňou Hyundai. Majster sveta zo sezóny 2019 sa tak vracia do kórejského tímu iba rok po svojom odchode. V prebiehajúcej sezóne jazdí za M-Sport Ford, s ktorým vyhral dve podujatia.

Tänak odišiel vlani z Hyundaiu po troch sezónach, jeden rok pred vypršaním platnej zmluvy. "Odkedy som presne pred rokom odišiel, tím pracoval veľmi tvrdo na technickej stránke. Hyundai má jasnú víziu a cieľ do blízkej budúcnosti a to ma presvedčilo, aby som s nimi opäť spojil sily," citoval 35-ročného pretekára britský Autosport. Tím má nové vedenie – na poste šéfa je Cyril Abiteboul, technickým riaditeľom sa stal Francois-Xavier Demaison.

Estónec vyhral tento rok vo Švédsku i v Čile a obsadil druhú pozíciu na Rely Chorvátska. Všeobecne však nemal dobrú sezónu, keď doplácal na technické problémy svojho Fordu Puma Rally1. Aj do M-Sportu sa predtým vrátil, naposledy tam pôsobil v roku 2017.

"Na získanie vysnených jazdcov späť do M-Sportu vynakladáme veľké množstvo práce. Nanešťastie, veci niekedy nevychádzajú tak, ako dúfate a ich rozhodnutie odísť musíte rešpektovať," povedal šéf tímu Richard Millener k odchodu svojho jazdca. Dĺžka Tänakovho nového kontraktu nie je známa.