Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tatar bitky nevyhľadáva, ale pästných súbojov sa nebojí

Na archívnej snímke uprostred Tomáš Tatar. Foto: TASR/AP

Tatar s Haulom sa po bodyčeku slovenského krídelníka dostali do konfliktu a po slovnej výmene sa aj pobili.

Detroit 16. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar z tímu NHL Detroit Red Wings sa v piatkovom zápase v Las Vegas ocitol v netradičnej pozícii, keď sa pobil s útočníkom Golden Knights Erikom Haulom. V zámorskej profilige zhodil rukavice prvýkrát.

Tatar má v tíme iné úlohy, ako púšťať sa do bitiek. "Podobné situácie nevyhľadávam. Chcem hrať, strieľať góly a pomôcť tímu týmto spôsobom. Keď však príde k situácii, že je treba rukavice zhodiť, tak sa nezľaknem," povedal 26-ročný útočník pre web detroitnews.com.

Do sporu sa Tatar s Haulom dostali po bodyčeku slovenského krídelníka. Nasledovala krátka slovná výmena názorov a potom sa obaja do seba pustili. "Niekedy sa to stane a treba prijať výzvu. Bitky sú súčasťou nášho športu. V žiadnom prípade však nejdem do toho s úmyslom súpera zraniť," dodal Tatar.

Slovenský útočník, ktorý na prvý gól v tejto sezóne stále čaká, vyviazol zo šarvátky bez problémov, ale jeho súpera vedenie "rytierov" zapísalo pre zranenie dolnej časti tela po zápase na listinu zranených hráčov. Pauzovať by mal približne týždeň.