Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Tatar a Pánik skórovali, Grand Rapids krok od Calderovho pohára

Tomáš Tatar Foto: Mark Newman

Štvrtý vzájomný zápas, v ktorom môžu Griffins rozhodnúť o svojom celkovom triumfe, sa hrá na ľade Grand Rapids v noci na sobotu.

Grand Rapids 13. júna (TASR) - Hokejistov Grand Rapids Griffins delí už iba jedno víťazstvo od zisku prestížneho Calderovho pohára. V treťom stretnutí finále play off American Hockey League (AHL) zdolali na domácom ľade Syracuse Crunch 4:2 a v sérii vedú už 3:0. Jedným gólom sa pod výhru domáceho tímu podpísal mladý slovenský útočník Tomáš Tatar, v drese hostí otvoril skóre jeho krajan Richard Pánik.

Pre Tatara, ktorý vyslal dokopy päť striel a pripísal si aj jednu plusku, to bol už 13. presný zásah v prebiehajúcich vyraďovacích bojoch, vďaka čomu sa osamostatnil na čele tabuľky najlepších ligových strelcov. S 18 bodmi v 21 zápasoch play off mu patrí štvrtá priečka v produktivite. "Hrali sme dobre a myslím si, že sme si všetky tri víťazstvá zaslúžili. Ani jedno z nich nebolo šťastné. Chalani hrajú svoj najlepší hokej a na ľade sa zabávame," uviedol Tatar po stretnutí v rozhovore so zámorskými novinármi.

V súboji sa predstavil aj jeho spoluhráč Tomáš Jurčo, ktorý sa prezentoval tromi strelami. Pánik okrem gólu zaznamenal ďalšie dva strelecké pokusy a zapísal si dve mínusky a dve trestné minúty.

Štvrtý vzájomný zápas, v ktorom môžu Griffins rozhodnúť o svojom celkovom triumfe, sa hrá na ľade Grand Rapids v noci na sobotu. Pre Griffins by to bol prvý zisk Calder Cupu v klubovej histórii. "Chceme to v domácom prostredí ukončiť," vyhlásil Tatar. "Nebude to však ľahký zápas, súper určite vygraduje svoj výkon. Cítiť už u neho určitú frustráciu. Neboli na prehry zvyknutí, veď z posledných 11 zápasov vyhrali desať a vlani takisto valcovali jedného protivníka za druhým. Očakávam tvrdý boj, rovnako ako tomu bolo v predošlých troch vystúpeniach. Ani jedno z víťazstiev sa nerodilo ľahko. Do štvrtého duelu musíme ísť s čistou hlavou a dobre sa na súpera pripraviť."



finále play off AHL - 3. zápas:

Grand Rapids Griffins - Syracuse Crunch 4:2 (TATAR 1+0 - PÁNIK 1+0)



/stav série: 3:0/