Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Tatar s prvým gólom za Seattle, Pospíšil sa presadil po 12 zápasoch

Slovenský hokejista v drese Calgary Flames Martin Pospíšil strieľa gól za chrbát brankára Floridy Panthers Anthonyho Stolarza v zápase zámorskej hokejovej NHL Calgary Flames - Florida Panthers v Calgary v pondelok 18. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Pospíšil sa presadil po rýchlom protiútoku, Anthonyho Stolarza prekonal bekhendovou strelou a dal prvý gól zápasu.

New York 19. decembra (TASR) - V nočných zápasoch zámorskej NHL sa predstavili štyria slovenskí hokejisti, bodovali dvaja z nich a obaja zaznamenali presný zásah. Tomáš Tatar sa presadil vo svojom druhom stretnutí za Seattle a pridal aj asistenciu, ale Kraken prehrali na ľade Dallasu 3:4 po predĺžení. Pospíšil ukončil dvanásťzápasové čakanie na gól a Flames zvíťazili nad Floridou 3:1.

Tridsaťdvaročný slovenský krídelník má na konte prvý viacbodový duel v sezóne. Po výmene z Colorada dostáva viac priestoru na ľade a podobne ako predvčerom v premiére za Seattle odohral duel v prvom útoku vedľa Mattyho Beniersa a Jordana Eberleho. Tatar sa presadil v úvode druhej časti, keď sa po strele Beniersa dostal k dorážke a prekonal Scotta Wedgewoda. O trinásť minút neskôr sa situácia otočila, Slovák bol na začiatku akcie a skóroval Beniers. Kraken bodovali štvrtýkrát v rade.

"Myslím si, že je to pre nás veľký bod. Mali sme niekoľko slabších chvíľ počas zápasu, ktoré nás stáli niekoľko gólov, ale potom sme bojovali a myslím, že sme hrali dobre. Myslím si, že sme si bod zaslúžili. V predĺžení sme trafili žŕdku. Mohli ste vidieť, aká je tenká hranica medzi víťazstvom a prehrou. Musíme si z tohto zápasu zobrať len to pozitívne a takto hrať aj v ďalšom stretnutí," uviedol Tatar podľa nhl.com. Skúsený slovenský útočník odohral v tejto sezóne 29 zápasov a má na svojom konte konte 11 bodov (2+9).

Pospíšil sa presadil po rýchlom protiútoku, Anthonyho Stolarza prekonal bekhendovou strelou a dal prvý gól zápasu. Dvadsaťštyriročný útočník bodoval po dvoch dueloch a skóroval prvýkrát od 18. novembra, keď zaznamenal presný zásah proti New Yorku Islanders. V tejto sezóne má po 20 zápasoch na konte 7 bodov (4+3). Nastúpil opäť v druhom útoku, odohral 12:04 minúty a okrem gólu zaznamenal aj plusový bod, tri hity a štyri strely.

"Nebol som ani pripravený na protiútok, ale prihral mi a povedal som si, že musím korčuľovať. Ak hráte s Nazemom musíte byť vždy pripravený na prihrávku. Hovorí mi, aby som na to čakal a potom využil svoju rýchlosť," uviedol Pospíšil na adresu Kadriho. Zároveň dodal, že si váži možnosť hrať s ním v jednom útoku: "Stále sa mi snaží pomôcť a som rád, že môžem s ním hrať. Spolupráca s Nazemom a Connorom Zarym je vždy veľmi dobrá," dodal pre oficiálnu klubovú webstránku. Jeho klubový spoluhráč Adam Ružička nebodoval v šiestom stretnutí v rade. Tréner Ryan Huska ho zaradil opäť na pozíciu centra štvrtej formácie a strávil na ľade 7:20 minúty.

Juraj Slafkovský odohral v drese Montrealu 20:06 minúty, pripísal si tri hity a odsedel si aj dve minúty na trestnej lavici. Slovenský útočník nastúpil opäť v prvom útoku s kapitánom Nickom Suzukim a Coleom Caufieldom. Canadiens uspeli na ľade Winnipegu 3:2 po predĺžení, o triumfe rozhodol v presilovej hre Justin Barron.