Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Tatran Prešov čaká v SEHA lige po čínskom zástupcovi aj Spartak Moskva

Na archívnej snímke hráči Tatranu Prešov. Foto: TASR/František Iván

Spartak Moskva nahradil HC Grundfos Tatabánya.

Moskva 13. augusta (TASR) - Slovenský hádzanársky klub Tatran Prešov bude mať v nadnárodnej SEHA lige ďalšieho nečakaného súpera. Po tom, čo vedenie súťaže začiatkom leta oznámilo účasť čínskeho tímu Peking Sport University, pribudol v utorok aj ruský zástupca. Spartak Moskva nahradil HC Grundfos Tatabánya.

Ako informuje oficiálny portál Tatrana, o neúčasti maďarského klubu rozhodlo vedenie ligy "z dôvodu zásadných nezhôd týkajúcich sa podmienok účasti v súťaži." Ruský vicemajster Spartak nahradil Tatabányu v A-skupine, v ktorej bude bojovať spolu s Prešovom, Vardarom Skopje zo Severného Macedónska, chorvátskym Nexe, srbskou Vojvodina a Motorom Záporožie z Ukrajiny.

V B-skupine si zahrajú PPD Záhreb (Chor.), Meškov Brest (Biel.), Eurofarm Rabotnik (S. Mac.), Metaloplastika Šabac (Srb.), Telekom Veszprém (Maď.) a čínsky účastník európskej súťaže Peking Sport University. Sezóna 2019/2020 odštartuje 3. a 4. septembra a so Spartakom Moskva sa rozšíri počet účastníckych krajín na deväť.

"Sme radi, že sme tu v Moskve, aby sme uzavreli toto partnerstvo. Myslím si, že nás v tejto sezóne čaká množstvo výborných zápasov a úžasný turnaj Fianl 4," vyhlásil generálny riaditeľ súťaže Siniša Ostoič.