Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Tatran Prešov zvíťazil nad MFK Ružomberok 2:0 vo 4. kole Corgoň ligy

Jozef Adámik Foto: TASR/Jozef Ďurník

V 2. polčase mužstvá veľa futbalovej krásy neukázali.

Prešov 4. augusta (TASR) - V minulej sezóne sa obaja súperi trikrát rozišli zmierlivo 1:1, tentoraz však dali Prešovčania na takýto výsledok rýchlo zabudnúť. Postarali sa o to hlavne aktuálne posily, zásluhou ktorých domáci išli rýchlo do vedenia. Marcinov center v 4. minúte nespracoval Greššák, čím ponúkol loptu Kostadinovovi. Bulharský legionár pri svojom prvom štarte v základnej zostave Tatrana otvoril skóre strelou k pravej žrdi. V 18. minúte už bolo 2:0, keď Adámik, ktorý prišiel pred týmto zápasom na hosťovanie, po rohu Pribulu a ďalšej chybe ružomberskej obrany pohodlne pridal druhý gól. Od 25. do 40. minúty mali výraznú prevahu hostia, hralo sa iba na domácu bránu, ale skóre sa nemenilo. Vzápätí v 43. minúte mohli Prešovčania pridať aj tretí gól, ale Gubovu strelu z uhla do opustenej brány zastavil v poslednej chvíli hosťujúci obranca. V 2. polčase mužstvá veľa futbalovej krásy neukázali. Zopár šancí alebo skôr iba náznakov zostalo na oboch stranách nevyužitých. Napriek tomu hľadisko v závere zápasu tlieskalo Prešovčanom. Šarišania v druhom domácom zápase v tejto sezóne dosiahli rovnaký výsledok, keď predtým už v 2. kole zdolali 2:0 Senicu.


1. FC Tatran Prešov - MFK Ružomberok 2:0 (2:0)

Góly: 4. Kostadinov, 18. Adámik. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Pribula, Petráš - Ďubek, 1550 divákov.

Zostavy a striedania:

1. FC Tatran Prešov: Diviš - Petráš, Adámik, Krajník, Kolbas - Kostadinov, Poliaček (86. Deoli Veira), Lipták, Marcin - Pribula (74. Papaj), Guba (63. Adam),

MFK Ružomberok: Zich - Maslo, Práznovský, Greššák, Jurkemik - Nagy - Pekár, Ďubek, Lovás (57. Lupták) - Serečin, Mukendi (71. Almaský)


Hlasy trénerov:

Angel Červenkov, tréner Prešova: "Mali sme dobrý začiatok, dosiahli sme dva pekné góly, hráči dodržiavali taktické pokyny. Potom si však vyrobili sami problémy, keď začala pokrivkávať disciplína. V druhom polčase sme našťastie udržali náskok, takže nemám dôvod v globále byť nespokojný."

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: "Za prvých 20 minút si môžeme spytovať svedomie. Počas nich sme domácich posadili pevne na koňa. Neskôr síce bola snaha vrátiť sa do zápasu, ale tých pár šancí sme nevyužili. Je to trest za zaspatý úvod."