Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

Technológie zostanú len na bránkovej čiare, nepôjdu ďalej

Michel Platini Foto: TASR/AP

Erupcie žiadostí o ďalšie formy využitia technológii sa po štvrtkovom rozhodnutí IFAB obáva aj prezident Európskej futbalovej únie Michel Platini.

Zürich 6. júla (TASR) - Technológie na odhaľovanie sporných situácii zostanú len na bránkových čiarach a nebudú sa posúvať ďalej do ihriska. Za týmto názorom si stoja predstavitelia Medzinárodnej komisie pre pravidlá (IFAB), zodpovední za zavedenie technológii do futbalu.

Predmetom posudzovania technológii však zostanú naďalej len situácie na bránkovej čiare. Hra rukou, akou sa previnil v baráži o postup na majstrovstvá sveta 2010 v Juhoafrickej republike proti Írsku Thierry Henry, zostane aj naďalej na rozhodcovi.

Erupcie žiadostí o ďalšie formy využitia technológii sa po štvrtkovom rozhodnutí IFAB obáva aj prezident Európskej futbalovej únie Michel Platini. "Nie som len proti technológii na odhaľovanie sporných situácii na bránkovej čiare, ale som proti akejkoľvek technológii, pretože tá sa bude predierať do všetkých oblastí futbalu. Prečo nemáme technológiu na posudzovanie postavenia mimo hry? A čo Diego Maradona a jeho 'Božia ruka' v roku 1986? Prečo na to nemáme technológiu? Kedy to prestane? Nikdy sa to neskončí. Som proti akýmkoľvek technológiám," vyhlásil Platini.