Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

DAVIS CUP: Poliaci chcú proti SR prekvapiť, antuka v NTC im vyhovuje

Na snímke daviscupový tím Poľska, zľava Marcin Matkowski, Lukasz Kubot, nehrajúci kapitán Radoslaw Szymanik, Kamil Majchrzak a Hubert Hurkacz počas tlačovej konferencie pred zápasom 2. kola play off o zotrvanie v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára Slovensko - Poľsko 11. septembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Kapitán poľského tímu Radoslaw Szymanik vyslovil s doterajšou prípravou veľkú spokojnosť.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Poľskí tenisti sú pred zápasom o udržanie sa v "druhej lige" Davisovho pohára proti Slovensku (15. - 17. septembra) v optimistickej nálade. Na antuke v bratislavskom NTC chcú napriek neúčasti dlhoročnej tímovej jednotky Jerzyho Janowicza prekvapiť. Kapitán poľského tímu Radoslaw Szymanik vyslovil s doterajšou prípravou veľkú spokojnosť.

"Areál v NTC je krásny, očarení sme aj možnosťou využiť zatiahnutú strechu. Výhoda je, že hotel je hneď pri kurtoch, peši to máme necelé tri minúty. Viacerí naši hráči poznajú prostredie v Bratislave, v minulosti tu hrali turnaje. Pokiaľ ide o neúčasť Janowicza, v uplynulých dvoch daviscupových stretnutiach, bol zranený, takže nemohol nastúpiť. Teraz uprednostnil pred daviscupovým víkendom challenger v Štetíne," uviedol Szymanik.

Poľskou jednotkou by mal byť Kamil Majchrzak, ktorý minulý týždeň na challengeri získal skalpy kvalitných antukárov Argentínčana Carlosa Berlocqa a Španiela Rubena Ramireza-Hidalga. "Sme pripravení na antuku a hoci Slováci budú doma, rozhodne môžeme zvíťaziť," vyjadril sa Majchrzak. Druhý poľský singlista Hubert Hurkacz si pochvaľoval povrch v NTC: "Páči sa mi antukový kurt, je rýchly, loptičky majú vysoký odskok. Mal by nám vyhovovať."

Vo štvorhre sa budú Poliaci spoliehať na deblových špecialistov Lukasza Kubota s Marcinom Matkowskim. Kubot je aktuálne svetová štvorka, aj Matkowski bol v minulosti v Top ten. "Slováci majú skúsený tím a budú favoritmi. Norbert Gombos je v elitnej svetovej stovke, dlho bol v nej aj Lukáš Lacko. Slovenský kapitán Miloš Mečíř ešte môže urobiť zmenu v nominácii a dať šancu deblistovi Igorovi Zelenayovi. Napriek sile slovenského tímu však chceme zvíťaziť a udržať sa v 1. skupine euro-africkej zóny," zdôraznil Kubot.

Slováci musia bojovať o záchranu, keďže vo februári v NTC nečakane prehrali s Maďarskom 1:3. Poľskému tímu majú čo odplácať. V septembri 2015 s ním prehrali v baráži o účasť vo svetovej skupine v Gdyni 2:3. O oba body Slovákov sa zaslúžil Martin Kližan, ktorý v uplynulých týždňoch absentoval v turnajovom kolotoči pre zranenie lýtkového svalu a nenastúpi ani v Bratislave. Z poľského tímu boli pri víťazstve Kubot s Matkowskim.