Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Nišikori získal svoj štvrtý titul v Memphise a vyrovnal sa Connorsovi

Kei Nišikori sa stal víťazom tenisového turnaja ATP v Memphise. Foto: TASR/AP

Za finálový triumf získal japonský tenista šek v hodnote 109.950 amerických dolárov.

Memphis 15. februára (TASR) - Víťazom tenisového turnaja ATP v americkom Memphise (dotácia 693.425 dolárov, tvrdý povrch) sa stal najvyššie nasadený Kei Nišikori, ktorý si v noci na pondelok poradil vo finálovom súboji s domácim tínedžerom Taylorom Fritzom za 81 minút 6:4, 6:4. Japonec triumfoval v Memphise štvrtý rok v rade, toto podujatie dokázal okrem neho štyrikrát vyhrať už iba legendárny Jimmy Connors.

"Snažil som sa na to počas týždňa veľmi nemyslieť. Necítil som kvôli tomu väčší tlak. Dnes som začal trochu ťažkopádne, ale postupne som sa rozohral a svoj výkon vygradoval. S druhým setom som spokojnejší ako s prvým," vyznal sa pre atpworldtour.com šťastný víťaz. Nišikori sa tak dostal do exkluzívnej spoločnosti, keď sa pridal k Rogerovi Federerovi (Halle, Wimbledon, US Open), Rafaelovi Nadalovi (Monte Carlo, Barcelona, Roland Garros 2x) a Novakovi Djokovičovi (Barclays ATP World Tour Finals, Peking) ako k jediným aktívnym hráčom, ktorí vyhrali jeden z turnajov ATP štyrikrát po sebe.

Nišikori získal svoj 11. titul na hlavnom profesionálnom okruhu, prvý od augusta 2015, keď ovládol turnaj vo Washingtone. Za finálový triumf získal šek v hodnote 109.950 amerických dolárov. V Memphise vyhral už 17 duelov v rade, naposledy prehral v Racquet Clube v roku 2009, keď vypadol v 1. kole.

dvojhra - finále:

Kei Nišikori (1-Jap.) - Taylor Fritz (USA) 6:4, 6:4