Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Australian Open: Karlovič so Zeballosom odohrali rekordných 84 gemov

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič. Foto: TASR/AP

Ich utorkový vzájomný súboj 1. kola dvojhry, ktorý sa skončil triumfom Karloviča v pomere 6:7 (6), 3:6, 7:5, 6:2 a 22:20, a trval 5:15 h.

Melbourne 17. januára (TASR) - Chorvátsky tenista Ivo Karlovič a jeho argentínsky súper Horacio Zeballos odohrali zápas s najvyšším počtom gemov v histórii grandslamového turnaja Australian Open.

Ich utorkový vzájomný súboj 1. kola dvojhry, ktorý sa skončil triumfom Karloviča v pomere 6:7 (6), 3:6, 7:5, 6:2 a 22:20, trval 5:15 h (z toho piaty set 2:37 h - pozn. red.). Chorvátsky veterán súčasne vytvoril ďalší rekord austrálskeho grandslamu, keď v jednom zápase "nasúkal" súperovi 75 es.

Celkový počet 84 odohratých gemov v jednom zápase je nový rekord podujatia. Doterajší zápis držali Američan Andy Roddick a Younes El Aynaoui z Maroka, ktorí v roku 2003 absolvovali o jednu hru menej. "Toto je niečo, na čo budem po skončení kariéry dlho spomínať," citovala Karloviča agentúra AP.

Na otázku, ako sa vo svojom veku po absolvovaní "maratónskeho" zápasu cíti, 37-ročný Chorvát odpovedal: "Rameno je v poriadku. Ale s kolenom a chrbticou je to horšie. Mám však dva dni na to, aby som sa dal do poriadku. Doprajem si ľadový kúpeľ, pôjdem skôr spať. Verím, že to bude stačiť."