Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Raonič zdolal Monfilsa, v boji o finále si zmeria sily s Murraym

Miloš Raonič (vpravo) a Gael Monfils po štvrťfinálovom zápase mužskej dvojhry na Australian Open v stredu 27. januára 2016 v Melbourne. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný tenista potvrdil výbornú formu, keď v novom roku ešte neprehral.

Melbourne 27. januára (TASR) - Kanadský tenista Miloš Raonič postúpil do semifinále grandslamového turnaja Australian Open v Melbourne. V stredajšom štvrťfinále ako nasadená trinástka zdolal Francúza Gaela Monfilsa v štyroch setoch 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.



Dvadsaťpäťročný Raonič potvrdil výbornú formu, keď v novom roku ešte neprehral. Ťažil z kvalitného servisu, presných forhendových úderov a napokon sa stal prvým Kanaďanom, ktorý v Melbourne Parku postúpil medzi najlepšiu štvorku. Svoju víťaznú sériu natiahol na deväť duelov a prebojoval sa do druhého semifinále na grandslame v kariére, keď v roku 2014 bol medzi elitným kvartetom na Wimbledone.

Britský tenista Andy Murray prijíma gratuláciu Španiela Davida Ferrera po víťazstve v štvrťfinálovom zápase na grandslamovom turnaji Australian Open 27. januára 2016 v Melbourne. Murray zvíťazil 6:3, 6:7, 6:2 a 6:3.
Foto: TASR/AP


V boji o finále nastúpi Raonič v piatok proti Britovi Andymu Murraymu. Vzájomná bilancia oboch tenistov je vyrovnaná 4-4. "Čaká ma veľká výzva a náročný duel. Na kurte vydám zo seba všetko a verím, že na súpera nájdem recept. Tuším, čo by na Murrayho mohlo platiť," povedal Raonič pre kanadskú televíziu TSN.

muži - dvojhra - štvrťfinále:
Miloš Raonič (13-Kan.) - Gael Monfils (23-Fr.) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4