Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Dvojhra v Melbourne už bez Slovákov. Rybáriková skrečovala zápas

Magdaléna Rybáriková odchádza z kurtu Foto: TASR/AP

Duel sa začal pre dážď s viac ako hodinovým oneskorením a Rybáriková ho odštartovala sľubne.

Melbourne 20. januára (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nedokončila duel 2. kola dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne. Súboj s Američankou Lauren Davisovou skrečovala po strate prvého setu v tajbrejku 6:7 (7) pre problémy s pravou nohou. Davisová sa v 3. kole stretne s piatou nasadenou Ruskou Mariou Šarapovovou. Slovensko tak už nemá v Melbourne zastúpenie v singlovej súťaži.

Magdaléna Rybáriková mala v zápase problémy s pravou nohou.
Foto: TASR/AP


Duel sa začal pre dážď s viac ako hodinovým oneskorením a Rybáriková ho odštartovala sľubne - hneď v prvej hre zobrala súperke podanie a vybudovala si náskok 3:1. Davisová ale odpovedala ziskom troch hier v sérii a za stavu 3:4 zo svojho pohľadu si slovenská hráčka vyžiadala trojminútový lekársky oddychový čas. Počas neho si nechala ošetrovať oblasť lýtka a členka na pravej nohe, v hre ale pokračovala. Za stavu 4:5 Rybáriková pri svojom podaní odvrátila setbal súperky a rozhodovalo sa až v tajbrejku. V ňom síce slovenská trojka dokázala zo 4:6 otočiť na 7:6, potom ale prehrala oba svoje servisy a za 68 minút využila Davisová v poradí štvrtý setbal. Rybáriková vzápätí duel skrečovala a druhé kolo tak zostáva jej maximom na Australian Open. V rovnakej fáze skončila aj v rokoch 2014 a 2015.

Lauren Davisová sa teší po vyhratom prvom sete
Foto: TASR/AP


Rybáriková dohrala s bolesťami už zápas prvého kola, v ktorom si poradila s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou po bitke 3:6, 6:3, 7:5. Po ňom sa sťažovala na problémy s achilovkou. "Stalo sa mi to v treťom sete prvého kola a už som vedela, že je zle. Ten set som vtedy dohrala, pretože sa s tým ešte dalo ako-tak hýbať, ale včera som už nemohla ani poriadne chodiť. Hrala som asi päť minút a zistila som, že ani nemôžem dokončiť tréning. Takže to bolo vo veľmi zlom stave," vysvetlila Rybáriková pre Rádio Slovensko.

Davisová vyrovnala bilanciu vzájomných zápasov s Rybárikovou na 1:1. Slovenka predtým aktuálne 103. hráčku svetového rebríčka WTA zdolala v roku 2013 na harde v americkom Memphise.

Slovenský tenis tak už po treťom dni Australian Open nemá vo dvojhre žiadneho hráča. Hneď v prvom kole skončili svoje účinkovanie na turnaji Martin Kližan, Jozef Kovalík, Anna Karolína Schmiedlová, Dominika Cibulková i Daniela Hantuchová.

ženy - dvojhra - 2. kolo:
Lauren Davisová (USA) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 7:6 (7) - skreč Rybáriková