Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Berdych sa po desiatich mesiacoch rozišiel s trénerom Ivaniševičom

Český tenista Tomáš Berdych. Foto: TASR/AP

Berdych angažoval chorvátskeho kouča a niekdajšieho wimbledonského víťaza v auguste 2016 v snahe konečne dosiahnuť na grandslamový titul.

Praha 5. júna (TASR) - Český tenista Tomáš Berdych ukončil po desiatich mesiacoch spoluprácu s trénerom Goranom Ivaniševičom. Po nevydarenom vystúpení na Roland Garros o tom informoval na svojom Twitteri.

"Goran a ja už spolu ďalej nepracujeme. Užil som si našu spoločnú cestu a zostaneme dobrými priateľmi. Prajem mu všetko najlepšie do budúcnosti a ja budem napĺňať svoje ciele so svojim súčasným tímom," citoval Berdycha portál sport.idnes.cz.

Berdych angažoval chorvátskeho kouča a niekdajšieho wimbledonského víťaza v auguste 2016 v snahe konečne dosiahnuť na grandslamový titul. Ich spolupráca ale nepriniesla želaný efekt. Pod Ivaniševičom síce vyhral v októbri turnaj v Šen-čene, ale na veľkých podujatiach sa mu nedarilo. Na parížskej antuke teraz vypadol už v druhom kole aj preto, že ho trápil chrbát. V tomto roku má bulanciu 23:11 a v rebríčku ATP klesol na 14. priečku.

Doteraz najviac sa Berdychovi darilo pod vedením Tomáša Krupu, ktorý ho mal pod patronátom v rokoch 2008 až 2014. V roku 2010 sa český hráč dostal až do finále Wimbledonu. Meno nového trénera zatiaľ Berdych neoznámil.