Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Český tenista Berdych si zabezpečil účasť na Turnaji majstrov

Český tenista Tomáš Berdych, archívne foto Foto: TASR/AP

Berdych v zostave pre Turnaj majstrov doplnil Španielov Rafaela Nadala a Davida Ferrera, Srba Novaka Djokoviča a Argentínčana Juana Martína del Potra.

Londýn 23. októbra (TASR) - Český tenista Tomáš Berdych sa aj napriek prehre v prvom kole turnaja ATP v Bazileji štvrtýkrát po sebe kvalifikoval na koncoročný Turnaj majstrov do Londýna a je tak piatym istým účastníkom medzi elitnou osmičkou. Londýnsky turnaj sa uskutoční od 4. do 11. novembra.

Berdych v zostave pre Turnaj majstrov doplnil Španielov Rafaela Nadala a Davida Ferrera, Srba Novaka Djokoviča a Argentínčana Juana Martína del Potra. Na turnaji mohol hrať aj Brit Andy Murray, ale ten je po operácii chrbta a ukončil predčasne sezónu. O zostávajúcich troch miestenkách sa rozhodne po turnajoch v Bazileji a vo Valencii. "Na začiatku každej sezóny mám za cieľ kvalifikovať sa na Turnaj majstrov. Je pre mňa česť, že tam budem hrať," povedal Berdych.

Český tenista vyhral v tejto sezóne viac ako 50 zápasov, ale je jediným hráčom z top desiatky rebríčka ATP bez turnajového víťazstva. V Marseille, Dubaji a Bangkoku hral vo finále.