Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bouchardová vyradila v 2. kole turnaja v Madride Šarapovovú

Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová. Foto: TASR/AP

Pre Šarapovovú to bol druhý turnaj po návrate na kurty po vypešaní dopingového dištancu za užitie meldónia.

Madrid 9. mája (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová skončila svoje účinkovanie na turnaji WTA v Madride v 2. kole. Bývalá svetová jednotka nestačila na Kanaďanku Eugenie Bouchardovú, ktorej podľahla po trojsetovej bitke 5:7, 6:2, 4:6. Pre Šarapovovú to bol druhý turnaj po návrate na kurty po vypršaní dopingového dištancu za užitie meldónia.

Bouchardová po Ruskinom vlaňajšom pozitívnom teste vyhlásila, že Šarapovová je podvodníčka a mali by ju potrestať doživotným zákazom činnosti. "Pred našim vzájomným duelom som mala extra motiváciu. Aj hráčky, s ktorými sa bežne na turnajoch nerozprávam, mi pred zápasom so Šarapovovou zaželali veľa šťastia. Dostala som aj viacero esemesiek od tenisových osobností z celého sveta. Veľmi som chcela vyhrať kvôli sebe aj kvôli ľuďom, ktorí mi vyjadrili podporu. Utvrdila som sa v tom, že veľa osôb ma na prípad Šarapovová rovnaký názor ako ja," povedala Bouchardová pre akreditované médiá.

Kanaďanka zdolala Šarapovovú vôbec prvýkrát. Ruska sa trápila na podaní, spravila deväť dvojchýb. V celom zápase sa dopustila až 49 nevynútených chýb. "Pred zápasom som nepociťovala nijakú nervozitu. Už nevenujem príliš veľkú pozornosť tomu, čo sa deje okolo mojej osoby a čo o mne utrúsili ďalšie hráčky. Sústredím sa iba na športové výkony. V tenise sa pohybujem už dlhé roky a viem, že k úspechom sa dá prepracovať iba vďaka drilu," uviedla Šarapovová.

Ženy - dvojhra - 2. kolo:

Eugenie Bouchardová (Kan.) - Maria Šarapovová (Rus.) 7:5, 2:6, 6:4
Carla Suarezová Navarrová (Šp.) - Caroline Wozniacka (10-Dán.) 6:4, 2:6, 6:2