Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Čepelová v Istanbule skončila: V semifinále ju sfúkla Svitolinová

Slovenka Jana Čepelová. Foto: TASR

Ukrajinka v súboji o titul narazí na turnajovú šestku Elise Mertensovú z Belgicka, ktorá vyradila trojku Irinu Beguovú z Rumunska hladko dvakrát 6:1.

Istanbul 29. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Jana Čepelová sa neprebojovala do svojho druhého finále na WTA Tour. V semifinále dvojhry na antukovom turnaji v Istanbule nestačila na najvyššie nasadenú hráčku Jelinu Svitolinovú, ktorej podľahla za 74 minút 2:6, 3:6. Ukrajinka v súboji o titul narazí na turnajovú šestku Elise Mertensovú z Belgicka, ktorá vyradila trojku Irinu Beguovú z Rumunska hladko dvakrát 6:1.

Čepelová bola predtým naposledy medzi elitným kvartetom vlani na jeseň v Tokiu. Z Istanbulu si odváža prémiu 15.500 dolárov pred zdanením a 110 bodov do svetového rebríčka.

Dvadsaťtriročná Slovenka hneď v prvom geme stratila svoje podanie, ale vzápätí to súperke oplatila rovnakou mincou. V ďalšom priebehu už nedokázala držať krok s favorizovanou Ukrajinkou, ktorá si vybudovala náskok 5:1 a prvý set vyhrala jasne 6:2. V druhom dejstve si obe hráčky držali servis až do piateho gemu. Potom Čepelová dvakrát stratila svoje podanie a Svitolinová viedla 5:2. V závere skúšala ešte Slovenka zdramatizovať zápas, dokázala brejknúť súperku, koncovka setu ale patrila Ukrajinke. Tá v deviatom geme premenila svoj tretí mečbal.

Dvojhra - semifinále:
Jelina Svitolinová (1-Ukr.) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 6:2, 6:3
Elise Mertensová (6-Belg.) - Irina-Camelia Beguová (3-Rum.) 6:1, 6:1