Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Cibulková je vo forme: Na turnaji vo Wu-Chane postúpila do štvrťfinále

Slovenská tenistka Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

V ňom sa stretne s ďalšou Češkou Strýcovou, ktorá zdolala Srbku Jankovičovú.

Wu-Chan 28. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do štvrťfinále turnaja WTA v čínskom Wu-Chane, keď vo štvrtkovom zápase vyradila piatu nasadenú českú súperku Karolínu Plíškovú dvakrát 6:2.

Cibulková nemala s tohtoročnou finalistkou US Open príliš veľké problémy a dovolila jej uhrať iba štyri gemy. Zdolala ju aj v júni vo finále trávnatého turnaja v anglickom Eastbourne. "Toto bol môj prvý zápas na centrálnom dvorci proti hráčke s takýmto dobrým podaním. Nebolo to ľahké, no naozaj som sa sústredila, bola som mentálne pripravená a predvádzala som dobrý tenis. Som naozaj šťastná, že som postúpila do štvrťfinále," povedala zverenka trénera Mateja Liptáka.

Cibulková si v prípade úspešného ťaženia vo Wu-chane môže posilniť šance dostať sa na októbrový šampionát WTA Tour v Singapure. V priebežnom hodnotení Champions Race jej zatiaľ patrí siedma postupová priečka.

Vo štvrťfinále sa stretne vo štvrtok večer s ďalšou Češkou Barborou Strýcovou, ktorá zdolala Srbku Jelenu Jankovičovú 1:6, 6:4 a 7:5. "Bude to ďalší ťažký zápas. Dva zápasy za jeden deň nie sú jednoduché, ale chcem sa dobre pripraviť," dodal Cibulková.

Dvojhra - osemfinále:

Dominika Cibulkova (SR) - Karolína Plíšková (5-ČR) 6:2, 6:2
Barbora Strýcová (ČR) - Jelena Jankovičová (Srb.) 1:6, 6:4, 7:5