Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Daviscupové zápasy sa budú naďalej hrať na tri víťazné sety

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Za návrh, aby sa daviscupové duely hrali iba na dva víťazné sety, hlasovalo iba 63 percent členských krajín.

Hočiminovo mesto 4. augusta (TASR) - Daviscupové stretnutia sa budú aj naďalej hrať na tri víťazné sety. Valné zhromaždenie Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) v Hočiminovom meste vo Vietname totiž neschválilo celý balík navrhovaných reforiem. Za návrh, aby sa daviscupové duely hrali iba na dva víťazné sety, hlasovalo iba 63 percent členských krajín.

Na jeho schválenie bola potrebná dvojtretinová väčšina. Na Valnom zhromaždení prijali návrh, aby víťazi Davisovho pohára i Pohára federácie automaticky odštartovali ďalší ročník na domácej pôde. Znížia sa aj požiadavky na zápasové i tréningové kurty a pred daviscupovými stretnutiami sa už nebudú konať predzápasové tlačové konferencie. Hráči absolvujú iba žreb, následnú tlačovku a oficiálny obed.

"Rešpektujeme rozhodnutie Valného zhromaždenia, ale sme sklamaní, že členské krajiny neschválili celý balíček reforiem. Aby sme zabezpečili ďalší chod týchto tradičných tímových súťaží, je nevyhnutné prijať zmeny. Sme odhodlaní spolupracovať s národnými zväzmi a nájsť spôsob, ako zlepšiť obe súťaže," uviedol pre stránku itftennis.com prezident Medzinárodnej tenisovej federácie David Haggerty.