Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

DAVIS CUP: Francúzov povedie vo finále Tsonga

Francúzsky tenista Jo-Wilfried Tsonga Foto: TASR/AP

V pozícii náhradníka sa do francúzskeho tímu dostal aj Julien Benneteau, ktorý na začiatku novembra dokázal na turnaji Masters v Paríži s voľnou kartou postúpiť až do semifinále.

Paríž 14. novembra (TASR) - Francúzskych tenistov povedie vo finále Davisovho pohára proti Belgicku v úlohe tímovej jednotky Jo-Wilfried Tsonga. Kapitán Yannick Noah takisto nominoval do mužstva Lucasa Pouilleho, Nicolasa Mahuta a Pierra-Huguesa Herberta.

V pozícii náhradníka sa do francúzskeho tímu dostal aj Julien Benneteau, ktorý na začiatku novembra dokázal na turnaji Masters v Paríži s voľnou kartou postúpiť až do semifinále. Druhým náhradníkom je Richard Gasquet, informovala agentúra AP.

Belgičania sa budú vo finále spoliehať na svetovú osmičku Davida Goffina, ktorý v súčasnosti účinkuje na turnaji majstrov v Londýne. Kapitán Johan van Herck povolal okrem neho aj Steva Darcisa, Rubena Bemelmansa a Arthura de Greefa. Pripravený zaskočiť bude Joris de Loore. Deväťnásobní šampióni z Francúzska privítajú Belgicko na tvrdom povrchu v hale Stade Pierre-Mauroy v Lille, finálový duel je na programe 24.-26. novembra.