Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

VIDEO: Tenis-DC: Mečíř mal pri voľbe singlistov šťastnú ruku

Na snímke vľavo nehrajúci kapitán Miloš Mečíř a slovenský tenista Andrej Martin v zápase proti Poliakovi Kamilovi Majchrzakovi v druhom stretnutí úvodného hracieho dňa 2. kola play off o účasť v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára Slovensko - Poľsko 15. septembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Kapitán slovenských tenistov Miloslav Mečíř musí pred dnešnou štvorhrou vyriešiť dilemu, či k Igorovi Zelenayovi postaví Martina, ktorý v piatok absolvoval náročný duel.

Bratislava 15. septembra (TASR) - Slovenský daviscupový kapitán Miloslav Mečíř mal pri voľbe singlistov na daviscupový duel s Poľskom šťastnú ruku. Norbert Gombos s Andrejom Martinom sa mu za dôveru odvďačili víťazstvami a posunuli tím bližšie k záchrane v "druhej lige". Gombos potvrdil pozíciu slovenskej jednotky, Martin zasa v bratislavskom NTC demonštroval, že antuka je jeho najobľúbenejší povrch.



"Chcem pogratulovať chalanom k perfektným výkonom. Boli to náročné zápasy, no obaja ich zvládli. Takto nejako som si to predstavoval pred začiatkom stretnutia, aby sme viedli 2:0. Noro odštartoval výborne. V treťom sete prišla na neho kríza a Hurkaczovi sa začalo enormne dariť… Noro však ukázal, že je lepší hráč, v koncovke si veril a dorazil súpera. V zápase medzi Martinom a Majchrzakom bolo veľa behania. Nie je sranda lietať tri hodiny po kurte. Mal som obavy, no Andrej to našťastie dotiahol do úspešného konca," uviedol Mečíř.

Pred sobotňajšou štvorhrou musí vyriešiť dilemu, či k Igorovi Zelenayovi postaví Martina, ktorý v piatok absolvoval náročný duel. "Andrej má toho dosť v nohách. Dúfam, že sa dobre zotaví a bude fit, no je na zváženie, či je dobre vyšťaviť ho vo štvorhre. Mám z toho zamotanú hlavu. Poliaci sú vo štvorhre favoritmi, no pokúsime sa prekvapiť, naši chalani už odohrali aj proti deblistom svetového kalibru dobre zápasy."