Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

DAVIS CUP: Slováci odohrajú baráž s Poľskom na antuke v NTC

Na snímke slovenskí reprezentanti Andrej Martin (vľavo) a Igor Zelenay (vpravo), archívna snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Duel v Aegon aréne, ktorý je na programe 15. - 17. septembra, by sa mal uskutočniť pod otvorenou strechou.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Slovenskí tenisti odohrajú zápas 2. kola baráže o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Poľsku na antuke v bratislavskom NTC. Duel v Aegon aréne, ktorý je na programe 15. - 17. septembra, by sa mal uskutočniť pod otvorenou strechou. Návrh STZ ešte podlieha schváleniu Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). V piatok i v sobotu by sa malo začať o 16.00 h, v nedeľu o 15.00 h. Informovala o tom stránka stz.sk.

Slováci musia bojovať o záchranu v druhej lige, keďže vo februári v NTC nečakane prehrali s Maďarskom 1:3. Poľskému tímu majú čo odplácať. V septembri 2015 s ním prehrali v baráži o účasť vo svetovej skupine v Gdyni 2:3. O oba body Slovákov sa zaslúžil Martin Kližan. "Ak nastúpime v najsilnejšom zložení, verím, že Poliakom vrátime prehru z baráže o svetovú skupinu. Bude to mimoriadne dôležitý zápas," povedal pre TASR generálny sekretár STZ Igor Moška.

Podľa jeho slov bola voľba povrchu jasná. "Hráči i kapitán daviscupového tímu Miloš Mečíř sa po porade jednoznačne vyjadrili, že chcú hrať na antuke. Poliaci sú totiž na tvrdých povrchoch veľmi silní, o čom sme sa mali možnosť presvedčiť v Gdyni. Jerzy Janowicz i mladý Hubert Hurkacz dokážu podávať rýchlosťou cez 200 km/h. Poľsko má navyše vynikajúcich deblistov Marcina Matkowského a Lukasza Kubota," dodal Moška.