Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slovenskí tenisti si proti Maďarom veria

Na snímke kapitán slovenského daviscupového tímu Miloslav Mečíř (vľavo) a generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška (vpravo). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenskí tenisti nastúpia v 2. kole prvej skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára na domácej pôde proti Maďarsku.

Londýn 22. septembra (TASR) - Slovenskí tenisti nastúpia v 2. kole prvej skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára na domácej pôde proti Maďarsku. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Londýne, pri ktorom Slováci rovnako ako Ukrajina, Holandsko a Rakúsko figurovali medzi nasadenými tímami. Duel Slovensko - Maďarsko priradili pri žrebe na termín 7.-9. apríla 2017, ale podľa pravidiel ITF ho môžu predohrať už cez víkend 3.-5. februára.

Slováci si tak zopakujú tohtoročný júlový duel druhého kola kontinentálnej zóny s Maďarskom, na antuke v Budapešti triumfovali hladko 3:0. "Je to prijateľný žreb. S Maďarmi sme hrali v tomto roku, darilo sa nám proti nim, ale súpera nemožno podceniť. O povrchu je ešte predčasné hovoriť," povedal po žrebe kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Na snímke generálny sekretár STZ Igor Moška (vľavo) a zástupca riaditeľa turnaja Tomáš Boleman.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


"Najmenej som si želal Portugalsko. Maďarsko je dobrý žreb. Verím, že vyhráme, opäť postúpime do play off o svetovú skupinu a dúfam, že tento pokus - už štvrtý za sebou - o postup medzi elitu nám vyjde," uviedol pre stz.sk generálny sekretár zväzu Igor Moška. Úspešnejší tím sa 15. až 17. septembra 2017 predstaví v baráži o postup medzi elitu.

Počas uplynulého víkendu slovenskí tenisti po tretí raz za sebou neuspeli v baráži o svetovú skupinu, keď bez Martina Kližana a Lukáša Lacka prehrali na tráve v Sydney s domácou Austráliou 0:3. Vlani nestačili v Gdyni na Poľsko 2:3, pred dvoma rokmi podľahli v Chicagu favorizovanému tímu USA hladko 0:5.

Slováci hrali medzi elitou naposledy v roku 2006. V 1. kole vtedy v pozícii finalistov z roku 2005 prehrali v Rancague s Čile a v septembrovej baráži nestačili v bratislavskom NTC na Belgicko. Odvtedy sa márne pokúšajú o návrat medzi najlepšiu šestnástku.

V sídle Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) vyžrebovali vo štvrtok aj dvojice 1. kola svetovej skupiny. Tohtoročný finalista Chorvátsko privíta v šlágri Španielsko, druhý finalista Argentína sa stretne s Talianskom. Austrália bude na domácej pôde hostiť tenistov Česka.


žreb 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára:

SLOVENSKO - voľný žreb, Maďarsko - voľný žreb, Holandsko - voľný žreb, Bosna a Hercegovina - Poľsko, Bielorusko - Rumunsko, Rakúsko - voľný žreb, Izrael/Švédsko - Portugalsko, Ukrajina - voľný žreb

2. kolo:

SLOVENSKO - Maďarsko, Holandsko - Bosna a Hercegovina/Poľsko, , Bielorusko/Rumunsko - Rakúsko, Izrael/Švédsko/Portugalsko - Ukrajina



žreb 1. kola svetovej skupiny Davisovho pohára: Chorvátsko - Španielsko, Srbsko - Rusko, Kanada - Veľká Británia, Japonsko - Francúzsko, USA - Švajčiarsko, Austrália - Česko, Nemecko - Belgicko, Argentína - Taliansko