Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Šramková vyradila v 1. kole turnaja v Trnave Schmiedlovú

Slovenská tenistka Rebecca Šramková. Foto: TASR/AP

Ako držiteľka voľnej karty zdolala svoju krajanku v dvoch setoch.

Trnava 16. mája (TASR) - Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na antukovom turnaji ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave. Ako držiteľka voľnej karty zdolala v 1. kole druhú nasadenú krajanku a kolegyňu z fedcupového tímu Annu Karolínu Schmiedlovú 7:6 (5), 7:6 (5). Ďalej ide aj Viktória Kužmová, ktorá si na úvod poradila s Tunisankou Ons Jabeurovou hladko 6:1, 6:2. V ďalšom kole ju čaká piata nasadená Američanka Madison Brengleová.

"Samozrejme, je ťažké hrať proti kamarátke. Hlavne, keď je to doma. Ale teším sa, že mi vyšiel zápas a že som bola lepšia na kurte. Bála som sa, že sa mi nevyplatí to, že som hrala útočný tenis a nevydržím to po kondičnej stránke. Som rada, že to skončilo v dvoch setoch,“ povedala Šramková pre oficiálnu stránku turnaja.

Špecifický duel dvoch Sloveniek ponúkol skvelý tenis a trnavskí tenisoví diváci si prišli na svoje. „Myslím si, že sme to obe brali s chladnou hlavou a som rada, že som to dotiahla do víťazného konca. Bola tam veľa dôležitých momentov, robila som dosť nevynútených chýb. Ona mi tiež pomohla nevydarenými returnami. Bolo to 50 na 50, výsledok 7:6. 7:6 o tom jasne hovorí. Bola som prekvapená, koľko prišlo fanúšikov. Bol to pre nich určite zaujímavý zápas,“ pokračovala Šramková, ktorá si prvom sete natiahla sval na nohe. „Za stavu 4:4 som si natiahla sval, pre ktorý som týždeň predtým nehrala. Už som vedela, čo si mám chytiť a potlačiť. Napravila som si to a dohrala som už v pohode,“ uviedla členka EMPIRE Tennis Academy, ktorá má v miestnom klube základňu a ideálne podmienky na prípravu, kedykoľvek sem príde. „Mám tu všetko, čo potrebujem, sparingy, trénerov, masáže. Psychológa, je to výborné.“

Schmiedlová, víťazka trnavského turnaja z roku 2014, uznala kvality súperky. „Čo sa dá robiť, dnes to nevyšlo. Rebecca hrala dobre. Je jasné, že ma to mrzí. Chcela som tu dosiahnuť viac a hrať lepšie. Ale aspoň ide ďalej Rebecca, zaslúži si to, hrala odvážnejšie. Má agresívnejšiu hru, celkom jej to padalo. V oboch setoch sme mali obe veľmi veľa šancí, mohlo to dopadnúť aj naopak. Ona si to uhrala sama v dôležitých momentoch,“ uviedla Schmiedlová.

Kvalifikantka Vivien Juhászová podľahla Švajčiarke Viktoriji Golubicovej 2:6, 6:7 (6). Nedarilo sa ani Lenke Starej, ktorá skončila na rakete ôsmej nasadenej Rusky Jekateriny Alexandrovovej po výsledku 6:7 (0), 2:6.

Dvojhra - 1. kolo:

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Ons Jabeurová (Tun.) 6:1, 6:2
Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 7:6 (5), 7:6 (5)
Viktorija Golubicová (Švajč.) - Vivien JUHÁSZOVÁ (SR) 6:2, 7:6 (6)
Jekaterina Alexandrovová (8-Rus.) - Lenka STARÁ (SR) 7:6 (0), 6:2
Francoise Abandová (Kan.) - Yanina Wickmayerová (7-Bel.) 6:3, 6:4
Andrea Petkovičová (Nem.) - Danka Koviničová (ČH) 6:4, 6:1
Johanna Larssonová (1-Švéd.) - Claire Liuová (USA) 7:6 (5), 4:6, 6:2