Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

FED CUP: Tenistky SR prehrávajú v Bielorusku po úvodnej dvojhre 0:1

Na snímke slovenská tenistka Jana Čepelová v prvom zápase dvojhry s Bieloruskou Aleksandrou Sasnovičovou v barážovom stretnutí o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie Bielorusko - Slovensko v tenise žien v bieloruskom Minsku 21. apríla 2018. Foto: TASR/Pavel Neubauer

O úvodný bod pre domáce farby sa na harde v Minsku postarala Aleksandra Sasnovičová, ktorá zdolala Janu Čepelovú v dvoch setoch.

Minsk 20. apríla (TASR) - Slovenské tenistky prehrávajú po úvodnej dvojhre baráže o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie v Bielorusku 0:1. O úvodný bod pre domáce farby sa na harde v Minsku postarala Aleksandra Sasnovičová, ktorá zdolala Janu Čepelovú 7:6 (6), 7:5. V druhom dejstve otočila z 1:5. Čepelová nahradila v úvodnom singli zdravotne indisponovanú Annu Karolínu Schmiedlovú. V druhej dvojhre si v aréne Čižovka zmerali sily bieloruská jednotka Arina Sobolenková a slovenská dvojka Viktória Kužmová.

Čepelovej nevyšiel úvod zápasu so Sasnovičovou, keď v úvodnom geme neuhrala pri svojom podaní ani fiftín a Bieloruska sa po potvrdení brejku ujala vedenia 2:0. Aj Sasnovičová sa však v ďalších minútach trápila na servise a tak sa Čepelovej podarilo vyrovnať na 3:3. Za stavu 4:4 Slovenku opäť zradil servis a v desiatom geme čelila setbalu. Čepelová ho však odvrátila a vynútila si tajbrejk, v ktorom si vypracovala náskok 5:3. Koncovka ale patrila Sasnovičovej, ktorá aj vďaka viacerým víťazných obojručným bekhendom otočila na 6:5 a za stavu 7:6 premenila v poradí tretí setbal. Čepelová sa rýchlo zmobilizovala a na začiatku druhého setu na dvorci dominovala, keď odskočila súperke na 5:1. Sasnovičová však nezložila zbrane, vďaka agresívnej hre získala šesť gemov v rade a po prvý raz v kariére získala Čepelovej skalp.

Čepelová sa rýchlo zmobilizovala a na začiatku druhého setu na dvorci dominovala, keď odskočila súperke na 5:1. Sasnovičová však nezložila zbrane, vďaka agresívnej hre získala šesť gemov v rade a po prvý raz v kariére získala Čepelovej skalp. "Bola som pripravená na zápas so Schmiedlovou, no hodinu pred jeho začiatkom som sa dozvedela, že nastúpim proti Čepelová. Vedela som, že ma čaká ťažká súperka, ktorá bojuje o každú loptičku. Začala som dobre, rýchlo som ju brejkla, no potom som si to skomplikovala a prvý set som získala až v tajbrejku. V druhom dejstve som sa nevzdávala ani za stavu 1:5 a aj za pomoci fanúšikov sa mi podaril skvelý obrat," uviedla v prvom interview.

Čepelová sa o tom, že nastúpi, dozvedela 1,5 hodiny pred zápasom. "Na začiatku duelu mi nevychádzalo podanie, no postupne som sa do toho dostala a v tajbrejku som viedla 5:3. Škoda, že som ho nedotiahla do úspešného konca, bolo to o dvoch loptičkách. V druhom sete ma začali chytať kŕče, prišla som o náskok 5:1 a napokon prehrala. Saša však dnes hrala výborne a zvíťazila zaslúžene. Lepšie sa vyrovnala s pomalším hardom položeným na ľadovej ploche a nízkym odskokom loptičiek. Poznáme sa ešte z juniorských čias. Na ženskom okruhu som s ňou síce mala bilanciu 3:0, no to nič neznamená. Fedcupové zápasy sú úplné iné ako turnajové," povedala pre TASR odchovankyňa košického tenisu.

Vo fedcupovej histórii ide o druhé vzájomne stretnutie medzi Bieloruskom a Slovenskomn. V júli 2004 zvíťazil Slovenky na antuke v areáli Slávie STU Bratislava 4:0. Slovenské družstvo vo februári v bratislavskom NTC zdolalo v 1. kole II. svetovej skupiny Rusko 4:1 a bude bojovať o návrat medzi elitnú osmičku, v ktorej naposledy účinkovalo v roku 2014. Bielorusky vlani postúpili až do finále Fed Cupu. Začiatkom februára v 1. kole svetovej skupiny prehrali s Nemeckom 2:3 a musia tak absolvovať záchranárske práce.

Baráž o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie:

Bielorusko - SLOVENSKO 1:0

Aleksandra Sasnovičová - Jana Čepelová 7:6 (6), 7:5


vyslaný redaktor TASR la