Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Daniela Hantuchová sa teší oceneniu, fanúšikovia ju odmenili srdiečkom

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová Foto: TASR/AP Photo/Michel Spingler

Hantuchová bola medzi kandidátkami na zisk "srdiečka" už v máji 2010 po tom, ako rozhodujúcou mierou prispela k triumfu 3:2 nad Srbskom a k návratu Slovenska medzi elitnú fedcupovú osmičku.

Londýn 1. marca (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová získala od fanúšikov "srdiečko" za vzornú reprezentáciu svojej krajiny v Pohári federácie.

O cene s oficiálnym názvom Fed Cup by BNP Paribas Heart Award rozhodlo internetové hlasovanie priaznivcov - Hantuchovej priradilo ocenenie za svetovú a druhú svetovú skupinu, ďalšie tri hráčky - Catalina Castanová z Kolumbie, Li Na z Číny a Sofia Arvidssonová zo Švédska si trofej vyslúžili za výkony v regionálnych zónach.

Ocenené hráčky v každej zo štyroch kategórií dostanú okrem strieborného náramku z kolekcie Baccarat aj šek na 6000 dolárov, peniaze poputujú na charitu.

Hantuchová po zisku ocenenia neskrývala veľkú radosť: "Zisk fedcupového srdiečka je pre mňa cennejšie ako turnajová trofej. O cene totiž rozhodli fanúšikovia, navyše vo Fed Cupe som hrala za Slovensko. Už sa teším na aprílový barážový zápas o účasť vo svetovej skupine v Španielsku, je to pre mňa veľká výzva. Pred desiatimi rokmi sme sa práve po víťazstve nad Španielkami na Kanárskych ostrovoch tešili z fedcupového triumfu. Teraz to bude ešte ťažšie, pretože si za povrch zvolili antuku, urobíme však všetko pre to, aby sme sa vrátili medzi elitnú osmičku," povedala pre TASR Hantuchová po postupe do 2. kola štvorhry na turnaji WTA v Miami, kde s Poľkou Agnieszkou Radwanskou obhajujú vlaňajší titul.


Nominácia za skvelý výkon vo Fed Cupe

Nomináciu na "Heart Award" si Hantuchová vyslúžila vďaka skvelým výkonom vo februárovom stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu proti Francúzsku v bratislavskom NTC (3:2), v ktorom vyhrala obe dvojhry, keď zdolala Pauline Parmentierovú i Alize Cornetovú.

"Vo februárových fedcupových stretnutiach sme videli niekoľko pozoruhodných výkonov, takže chcem zablahoželať Daniele, Sofii, Cataline and Li Na k ich víťazstvám vo verejnom hlasovaní. Touto cenou odmeňuje hráčky za ich nasadenie vo farbách ich tímov i za prezentáciu celej súťaže. Som si istý, že všetky štyri víťazky teraz hrdo odovzdajú svoju dotáciu na účet charity," vyhlásil prezident Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) Francesco Ricci Bitti.


Hantuchová zdolala i Vinciovú

O užšej desaťčlennej nominácii rozhodla komisia na čele s Riccim Bittim a bývalou belgickou tenistkou Sabine Appelmansovou. Hantuchová v hlasovaní zdolala Američanku Christinu McHaleovú, Austrálčanku Samanthu Stosurovú a Talianku Robertu Vinciovú. Tenisoví fanúšikovia mohli hlasovať od 1. marca až do štvrtka na stránkach www.fedcup.com a www.fedcup.com/es.

Hantuchová bola medzi kandidátkami na zisk "srdiečka" už v máji 2010 po tom, ako rozhodujúcou mierou prispela k triumfu 3:2 nad Srbskom a k návratu Slovenska medzi elitnú fedcupovú osmičku. V belehradskej Aréne vtedy zdolala Bojanu Jovanovskú i Jelenu Jankovičovú a vo štvorhre vybojovala po boku Magdalény Rybárikovej tretí bod. Ocenenie však napokon putovalo do rúk Belgičanky Yaniny Wickmayerovej.