Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Ilie Nastase výčitky nemá: Nič rasistické som nepovedal

Kapitán rumunského fedcupového družstva Ilie Nastase. Foto: TASR/AP

Kapitán rumunského fedcupového družstva verbálne urazil hráčky súpera i rozhodcov počas víkendového duelu Pohára federácie proti Veľkej Británii.

Bukurešť 24. apríla (TASR) - Kapitán rumunského fedcupového družstva Ilie Nastase necíti vinu zo svojho správania, ktoré poznačilo víkendový duel Pohára federácie proti Veľkej Británii. Nastase verbálne urazil hráčky súpera i rozhodcov, za čo ho v sobotu vykázali na tribúnu a po dvoch oficiálnych upozorneniach neskôr aj zo štadióna. V nedeľu tak na dvorcoch v Konstanci chýbal.

Už v piatok sa Nastase neprimerane vyjadril na adresu tehotnej Američanky Sereny Williamsovej. "Uvidíme, akú bude mať dieťa farbu. Čokoláda alebo mlieko?" povedal na tlačovej konferencii. Jeho "diskriminačné a urážlivé" výroky vyšetruje Medzinárodná tenisová federácia (ITF).

"Chcel by som vedieť, ktoré mnou vyslovené slovo bolo rasistické? Nič rasistické som nepovedal," tvrdil v rozhovore pre agentúru AP s dodatkom, že sa považuje za priateľa mladšej zo sestier Williamsových. K vykázaniu zo štadióna dodal: "Prestal som sa ovládať, to priznávam. Ale bol to adekvátny trest? Nie, bolo to bláznivé rozhodnutie."

Rumunky napokon zdolali Veľkú Britániu 3:2 a udržali sa v II. svetovej skupine Pohára federácie.