Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tenistka Rebecca Šramková má šancu získať fedcupové srdiečko

Na snímke slovenská reprezentantka Rebecca Šramková. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenská tenistka mala hlavný podiel na víťazstve Slovenska 3:2 a postupe do aprílovej baráže, v ktorej zverenky kapitána Mateja Liptáka privítajú v bratislavskom NTC Holandsko.

Londýn 23. marca (TASR) - Slovenská tenistka Rebecca Šramková má šancu získať fedcupové "srdiečko" za prístup k reprezentácii. Nomináciu na "Heart Award" si vyslúžila za výborné výkony vo februárovom dueli 1. kola II. svetovej skupiny na pôde Talianska. Pri svojom debute v prestížnej tímovej súťaži vyhrala na antuke vo Forli obe dvojhry, keď zdolala Saru Erraniovú i Francescu Schiavoneovú.

Šramková mala hlavný podiel na víťazstve Slovenska 3:2 a postupe do aprílovej baráže, v ktorej zverenky kapitána Mateja Liptáka privítajú v bratislavskom NTC Holandsko. O získaní ocenenia rozhodnú fanúšikovia od 24. marca na stránke www.fedcup.com. Šramková súperí s Češkou Karolínou Plíškovou, Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou a Bieloruskou Arinou Sobolenkovou. "Srdiečko" zo Sloveniek dvakrát získala Daniela Hantuchová (2012 a 2013).