Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

FED CUP: Šramkovej sa splní detský sen, nemá roztrasené kolená

Na snímke hráčky, ktoré nastúpia v druhej dvojhe vľavo Rebecca Šramková (Slovensko) a vpravo Sara Erraniová (Taliansko) počas žrebu stretnutia 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie Taliansko - Slovensko 10. februára 2017 vo Forli. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenská tenistka zažije v talianskom Forli debut v tenisovom Pohári federácie a to nie hocijaký - na druhej strane dvorca bude stáť finalistka Roland Garros z roku 2012 Sara Erraniová.

Forli 10. februára (TASR) - V detstve chodila na zápasy Daniely Hantuchovej i Dominiky Cibulkovej a dúfala, že aj ona si raz zahrá v prestížnej tímovej súťaži. Rebecce Šramkovej sa v sobotu splní veľký sen. V talianskom Forli totiž zažije debut v tenisovom Pohári federácie a to nie hocijaký - na druhej strane dvorca bude stáť finalistka Roland Garros z roku 2012 Sara Erraniová.

Šramková nemá pred fedcupovou premiérou roztrasené kolená a verí, že proti bývalej svetovej päťke má šancu uspieť. "Necítim žiadnu zvýšenú nervozitu. Pokúsim sa presadiť svojou útočnou hrou. Kapitán nášho tímu Matej Lipták mi už hovoril, čo by na súperku mohlo platiť. Ak ho budem počas zápasu počúvať a zoberiem si jeho rady k srdcu, verím, že to vyjde," povedala 20-ročná Slovenka, ktorá na antuke v hale PalaGalassi nastúpi na druhú dvojhru.

Od začiatku fedcupového týždňa mala tušenie, že by ju kapitán mohol postaviť hneď v úvodný deň. "Definitíva padla v piatok ráno, keď sme dali kávu a Matej mi oznámil, že v sobotu budem hrať. Veľmi ma potešilo, že sa rozhodol pre mňa. Urobím všetko, aby som sa mu odvďačila za dôveru kvalitným výkonom," zdôraznila Šramková, ktorá sa v januári blysla postupom do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji Australian Open.

V slovenskom fedcupovom tíme sa cíti veľmi dobre. "Dievčatá ma prijali super. Veľmi dobre si spolu rozumieme na kurte počas tréningov i mimo dvorca. Daniela Hantuchová je pre nás mladé hráčky vzorom, veď v minulosti vyhrala Fed Cup a má obrovské množstvo skúseností," dodala Šramková, ktorej cieľom v tejto sezóne ja atakovať prvú svetovú stovku.