Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

FED CUP: Vandewegheová zdolala vo finále Sobolenkovú, USA vedú 2:1

Americká tenistka Coco Vandewegheová. Foto: FOTO TASR/AP

Rozhodujúci tretí bod pre USA sa bude snažiť vybojovať Sloane Stephensová v druhej nedeľňajšej dvojhre, v ktorej nastúpi od 14.00 h proti Alexandre Sasnovičovej.

Minsk 12. novembra (TASR) - Americké tenistky vedú vo finále Pohára federácie v Minsku nad domácimi Bieloruskami 2:1. Druhý bod pre USA získala v nedeľu Coco Vandewegheová, ktorá si v súboji tímových jednotiek poradila s Arynou Sobolenkovou v dvoch setoch za 90 minút 7:6 (5), 6:1.

V nedeľňajšej úvodnej dvojhre vo vypredanej aréne Čižovka si držali hráčky v prvom sete servis až do 11. gemu, v ktorom zlomila Vandewegheová súperkino podanie a viedla 6:5. Sobolenková však vzápätí vrátila Američanke požičané a set tak dospel do tajbrejku, ktorý vyhrala Vandewegheová 7:5. Druhý set bol už jasne v réžii semifinalistky US Open, ktorá dvakrát vzala súperke servis a napokon triumfovala jednoznačne 6:1.

Rozhodujúci tretí bod pre USA sa bude snažiť vybojovať Sloane Stephensová v druhej nedeľňajšej dvojhre, v ktorej nastúpi od 14.00 h proti Alexandre Sasnovičovej. V prípade úspechu získajú Američanky už svoju osemnástu trofej, prvú po 17-tich rokoch.

Finále Pohára federácie:

Bielorusko - USA 1:2

sobota
Alexandra Sasnovičová - Coco Vandewegheová 4:6, 4:6
Aryna Sobolenková - Sloane Stephensová 6:3, 3:6, 6:4

nedeľa
Sobolenková - Vandewegheová 6:7 (5), 1:6