Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

FED CUP: Vandewegheová zdolala v úvode finále Sasnovičovú

Americká tenistka Coco Vandewegheová. Foto: TASR/AP

V druhej dvojhre nastúpi vo vypredanej aréne Čižovka víťazka US Open Sloane Stephensová proti Aryne Sobolenkovej.

Minsk 11. novembra (TASR) - Domáce Bielorusko vstúpilo do finále tenisového Pohára federácie proti USA prehrou. Alexandra Sasnovičová nestačila v úvodnej sobotňajšej dvojhre na Coco Vandewegheovú, keď jej podľahla v dvoch setoch dvakrát 4:6.

Sasnovičová doplatila v úvodnom sete na to, že stratila hneď svoje prvé podanie. V ďalšom priebehu si obe hráčky servis udržali a Američanka ho doviedla k triumfu 6:4 aj vďaka piatim esám a svoju súperku nepustila ani k jednému brejkbalu. V druhom dejstve viedla Vandewegheová 4:2, domáca hráčka dokázal vďaka druhému brejku v zápase vyrovnať. Následne však opäť stratila servis a jej súperka už dopodávala do víťazného konca, pričom využila hneď prvý mečbal.

V druhej dvojhre nastúpi vo vypredanej aréne Čižovka víťazka US Open Sloane Stephensová proti Aryne Sobolenkovej. Vandewegheová sa v úvodnej nedeľňajšej dvojhre stretne so Sobolenkovou a Stephensová nastúpi proti Sasnovičovej. Vo štvorhre si zahrajú Alison Riskeová a Shelby Rogersová proti Vere Lapkovej a Lidzliji Marozovej.

Finále Pohára federácie - sobotňajšie dvojhry:

Bielorusko - USA 0:1

Alexandra Sasnovičová - Coco Vandewegheová 4:6, 4:6