Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Federer po desiatich rokoch v Prahe, prišiel spropagovať Laver Cup

Švajčiarsky tenista Roger Federer. Foto: TASR/AP

Spolu s Federerom propagoval premiérový ročník podujatia aj domáci miláčik Tomáš Berdych.

Praha 20. februára (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer po takmer desiatich rokoch opäť zavítal do Prahy. Cieľom jeho návštevy českej metropoly bola propagácia exhibičného turnaja družstiev s názvom Laverov pohár (Laver Cup), ktorý sa 22.-24. septembra uskutoční v miestnej O2 aréne.

Spolu s Federerom propagoval premiérový ročník podujatia aj domáci miláčik Tomáš Berdych. Podľa portálu denik.cz si obaja "zapinkali" na Karlovom moste a stretli sa s fanúšikmi na Staromestskom námestí. "Som rád, že som po dlhšom čase opäť v Prahe. Keď som tu bol naposledy, síce sme prehrali, ale Prahu mám veľmi rád, je to jedno z najkrajších miest v Európe. Keď som známym hovoril, že sem cestujem, tak mi s úsmevom odvetili, že som šťastný muž," vravel Federer.

Turnaj Laver Cup nesie meno po bývalom austrálskom tenistovi Rodovi Laverovi. Konať by sa mal každý rok s výnimkou olympijského. V roku 2019 sa uskutoční v USA. "Strašne sa na september teším. Bude to jedna z najlepších akcií za uplynulé roky a verím, že vznikne tradícia, ktorá bude trvať trebárs ďalších 100 rokov," dodal Federer.

Účasť na turnaji, na ktorom proti sebe nastúpia výbery Európy a zvyšku sveta, už prisľúbili Federer, Berdych a Rafael Nadal. Kapitánom Európy bude Björn Borg, výber zvyšku sveta povedie John McEnroe.