Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Federer triumfoval deviatykrát v kariére na turnaji ATP v Halle

Roger Federer. Foto: TASR/AP

V nedeľňajšom finále si ako nasadená jednotka poradil s domácim Nemcom Alexandrom Zverevom suverénne v dvoch setoch 6:3 a 6:1

Halle 25. júna (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer vyhral deviatykrát v kariére trávnatý turnaj ATP v Halle. V nedeľňajšom finále si ako nasadená jednotka poradil s domácim Nemcom Alexandrom Zverevom suverénne v dvoch setoch 6:3 a 6:1. Na triumf potreboval iba 52 minút.

Tridsaťpäťročný Federer vybojoval svoj štvrtý titul na okruhu v tejto sezóne (92. celkove) a stal sa historicky najstarším víťazom podujatia v Halle. Švajčiar odplatil o 15 rokov mladšiemu súperovi semifinálovú prehru z roku 2016. Zverev rovnako ako vlani vo finále neuspel, pred rokom podľahol krajanovi Florianovi Mayerovi.

"Hral som neskutočne dobre, cítil som sa fajn a ani na chvíľu som nepoľavil. Bol to jednoznačne môj najlepśí výkon v tomto týždni," povedal po finále Federer, ktorý na ceste za titulom nestratil ani set. Pochválil aj svojho finálového súpera: "Veľmi sa mi páči ako napreduje, určite mu patrí budúcnosť."

Dvojhra - finále:

Roger Federer (1-Švajč.) - Alexander Zverev (4-Nem.) 6:1, 6:3