Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Federer prehral vo finále v Halle, príde o post svetovej jednotky

Švajčiarsky tenista Roger Federer. Foto: TASR/AP

Tridsaťšesťročný Švajčiar tak príde o post svetovej jednotky.


Halle 24. júna (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer prehral v nedeľu vo finále dvojhry na turnaji ATP v nemeckom Halle s nenasadeným Chorvátom Bornom Čoričom. V boji o titul na podujatí Gerry-Weber-Open uspel Chorvát 7:6 (6), 3:6 a 6:2.

Tridsaťšesťročný Švajčiar tak príde o post svetovej jednotky, na ten sa dostane Španiel Rafael Nadal. V Halle mohol získať jubilejný desiaty titul.

Federer obhajoval minuloročný titul, no v tajbrejku stratil prvý set. V druhom dominoval, ale v rozhodujúcom mu outsider dvakrát vzal podanie a premenil druhý mečbal. Pre 21-ročného Čoriča je to v kariére druhý titul, prvý získal minulý rok na antuke v Marrakéši.

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión Federer mohol získať 99. titul v kariére, štvrtý tento rok. "Skúsil som všetko, ale bohužiaľ nepodarilo sa mi uspieť. Borna bol dnes výborný. V kľúčových okamihoch bol o čosi lepší a hral veľmi dôsledne. Odviedol skvelý výkon a zaslúžene zvíťazil. Uvidíme sa tu aj budúci rok," povedal pre oficiálny web turnaja Federer. "Nečakal som to. Som veľmi šťastný. Vyhral som prvý titul na tráve a práve proti Rogerovi Federerovi. To je úžasné," povedal víťaz.

dvojhra - finále:
Borna Čorič (Chor.) - Roger Federer (1-Švaj.) 7:6 (6), 3:6, 6:2