Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Slovenský tenista Gombos získal v Breste tretí challengerový titul

Na snímke slovenský daviscupový reprezentant Norbert Gomboš. Foto: TASR/Martin Baumann

Vo finále si ako lucky loser poradil s Belgičanom Yannickom Reuterom 7:5, 6:2.

Brest 23. októbra (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos sa stal víťazom dvojhry na kvalitne obsadenom challengeri vo francúzskom Breste. Vo finále si ako lucky loser poradil s Belgičanom Yannickom Reuterom 7:5, 6:2.

Pre 26-ročného rodáka z Galanty je to tretí titul na ATP Challenger Tour, vďaka ktorému sa vráti do najlepšej svetovej dvestovky. Aj prvú trofej získal na francúzskej pôde - vlani na harde v Cherbourgu. V minulom roku nenašiel premožiteľa ani na antuke v Prahe.

Gombos označil začiatok zápasu za veľmi ťažký. "Môj súper hral v úvode duelu veľmi kvalitný tenis. dostával ma pod tlak a zobral mi podanie. Dôležité však bolo, že som bojoval ďalej, podaril sa mi rebrejk a vyrovnal som na 5:5. Odvtedy som na kurte dominoval, bol som agresívnejší hráč, lepšie som podával a hlavne returnoval. Mal som šťastie, že som sa ako lucky loser dostal do hlavnej súťaže. Dôležité bolo vyhrať prvé dva zápasy. To ma nakoplo a dokázal som v Breste zdolať veľmi kvalitných hráčov. Z titulu mám veľkú radosť," povedal pre TASR slovenský daviscupový reprezentant, ktorý poskočí vo svetovom rebríčku ATP Entry o 63 priečok na 159. miesto.


Dvojhra - finále:

Norbert GOMBOS (SR) - Yannik Reuter (Belg.) 7:5, 6:2