Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Tenis: Gombos získal v Cherbourgu prvý challengerový titul

Norbert Gombos. Foto: TASR/AP

Odnáša si prémiu 6150 eur a 90 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

Cherbourg 1. marca (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos získal vo francúzskom Cherbourgu prvý challengerový titul v kariére. Vo finále halového turnaja s dotáciou 42.500 eur si ako nasadená sedmička poradil so šestkou "pavúka" domácim Benoitom Pairem za 75 minút v dvoch setoch 6:1. 7:6 (4).

Odnáša si prémiu 6150 eur a 90 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. Slovenský daviscupový reprezentant hral v Cherbourgu o cennú trofej aj vlani, v rozhodujúcom súboji však nestačil na Francúza Kennyho de Scheppera. V nedeľu to bolo celkovo jeho piate finále na ATP Challenget Tour.

Prvý set bol jasne v réžii Gombosa, ktorý skvele podával a vďaka kvalitným returnom dvakrát prelomil súperov servis. V druhom dejstve prehrával rodák z Galanty 2:5, no v ďalších minútach vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk, v ktorom slávil slávil úspech. Za stavu 6:4 premenil v poradí druhý mečbal.

Gombos mal zo zisku prvého titulu obrovskú radosť. "Je to pre mňa výnimočný deň. Vlani dom v Cherbourgu postúpil do prvého challengerového finále, teraz tu stojím ako šampión. Veľká vďaka patrí vám fanúšikom za to, že ste ma celý týždeň povzbudzovali. Ďakujem aj môjmu trénerovi, ktorý tu bol so mnou i mojej rodine za podporu. Benoitovi blahoželám k postup do finále a v ďalšej časti sezóny mu prajem len to najlepšie," povedal Gombos v slávnostnom príhovore.

Na margo finálového zápasu pre TASR poznamenal. "Dnes rozhodla dobrá a správna taktika na súpera. Snažil som hrať agresívne do jeho forhendu, čo je jeho slabina a držať si servis. Som veľmi rád, že som v druhom sete za stavu 2:5 ešte zabojoval a dotiahol to do úspešného konca."

dvojhra - finále:

Norbert GOMBOS (7-SR) - Benoite Paite (6-Fr.) 6:1, 7:6 (4)