Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Tenista Fernando Gonzalez na turnaji v Miami ukončil kariéru

Fernando Gonzalez Foto: TASR/AP

Fernando Gonzales získal na okruhu ATP 11 titulov vo dvojhre, z toho deväť na antuke. Poslednú cennú trofej vybojoval v roku 2009 na domácej pôde vo Viňa del Mar.

Miami 22. marca (TASR) - Čílsky tenista Fernando Gonzalez na turnaji ATP Masters v Miami ukončil aktívnu kariéru. Zlatý olympijský medailista vo štvorhre a bronzový vo dvojhre z OH 2004 v Aténach sa rozlúčil so súťažným kolotočom prehrou 5:7, 6:4, 6:7 (3) s Francúzom Nicolasom Mahutom.

"Na konci som mal toho už plné zuby, cítil som únavu. V tajbrejku tretieho setu som síce odvrátil tri mečbaly, no vedel som, že moja tenisová kariéra bude už čoskoro minulosťou. Mahut bol v dôležitých fázach zápasu lepším hráčom a zvíťazil zaslúžene. Mrzí ma akurát to, že posledný zápas som ukončil dvojchybou. Atmosféra v hľadisku bola skvelá, diváci boli fantastickí," povedal Gonzalez pre akreditované médiá.

Fernando Gonzalez
Foto: TASR/AP


Čiľan získal na okruhu ATP 11 titulov vo dvojhre, z toho deväť na antuke. Poslednú cennú trofej vybojoval v roku 2009 na domácej pôde vo Viňa del Mar. V januári 2007 dosiahol životný úspech na grandslamovej scéne, keď postúpil do finále Australian Open v Melbourne.

V posledných rokoch jeho kariéru poznačili mnohé zranenia. "V priebehu posledného poldruha roka som veľa trpel. Chýbala mi potrebná energia, Už som netrénoval s takou vervou a cestovanie po turnajoch ma unavovalo čoraz viac. Už som z tenisu nemal takú radosť ako v minulosti, preto som sa rozhodol skončiť. Som rád, že posledný turnaj som mohol odohrať práve v Miami pred zrakmi členov mojej rodiny a priateľov, bolo to veľmi emotívne," dodal Gonzalez.