Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Halepovú vyškrtli z US Open, nahradí ju Townsendová

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Bývalá svetová jednotka rebríčka WTA má dočasne pozastavenú činnosť od októbra minulého roka, keď Halepovej vyšiel pozitívny dopingový test na zakázanú látku roxadustat.

New York 22. augusta (TASR) - Rumunskú tenistku Simonu Halepovú vyškrtli zo zoznamu účastníkov grandslamového US Open pre dopingový nález, za ktorý jej uložili zákaz činnosti. Americká tenisová asociácia (USTA) oznámila, že v hlavnej súťaži ženskej dvojhry ju nahradí Američanka Taylor Townsendová.

Bývalá svetová jednotka rebríčka WTA má dočasne pozastavenú činnosť od októbra minulého roka, keď Halepovej vyšiel pozitívny dopingový test na zakázanú látku roxadustat. Konečný verdikt, ktorý bol naplánovaný na začiatok augusta, nezávislý súd v Londýne odložil na nešpecifikovaný dátum.

Tridsaťjedenročná Rumunka tvrdí, že je nevinná a nedopatrením užila kontaminovaný výživový doplnok. "Ničia moju reputáciu i tenisovú kariéru a to nehovorím o negatívnom dopade na moje duševné zdravie," uviedla v máji víťazka Roland Garros z roku 2018 a wimbledonská šampiónka z roku 2019.