Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Kvitová postúpila do štvrťfinále turnaja WTA v Petrohrade

Petra Kvitová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Najvyššie nasadená finalistka nedávneho grandslamového Australian Open si v stredajšom zápase 2. kola poradila s Bieloruskou Azarenkovou v dvoch setoch.

Petrohrad 30. januára (TASR) - Česká tenistka Petra Kvitová postúpila do štvrťfinále turnaja WTA v Petrohrade.

Najvyššie nasadená finalistka nedávneho grandslamového Australian Open si v stredajšom zápase 2. kola poradila s Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou 6:2 a 7:6 (3). Medzi osmičku prešla bez boja domáca trojka Darja Kasatkinová, keď jej súperka a krajanka Maria Šarapovová nenastúpila pre problémy s pravým ramenom.

Šarapovová odstúpila pre zranené rameno


Maria Šarapovová ukončila svoje pôsobenie na turnaji WTA v Petrohrade. Ruská tenistka nenastúpila na stredajší zápas 2. kola proti krajanke Darii Kasatkinovej pre bolesti v pravom ramene.

"Pracovala som tvrdo niekoľko mesiacov, aby bolo rameno v poriadku, no zatiaľ bezvýsledne," citovala 31-ročnú Šarapovovú agentúra AFP. Päťnásobná grandslamová víťazka zdolala v 1. kole na domácom podujatí Dariu Gavrilovovú z Austrálie 6:0, 6:4.

Dvojhra - 1. kolo:

Jekaterina Alexandrovová (Rus.) - Katie Boulterová (7-V.Brit.) 7:5, 4:6, 6:1

Dvojhra - 2. kolo:

Darja Kasatkinová (3-Rus.) - Maria Šarapovová (Rus.) - Šarapovová nenastúpila, Petra Kvitová (1-ČR) - Viktoria Azarenková (Biel.) 6:2, 7:6 (3), Vera Zvonariovová (Rus.) - Julia Görgesová (5-Nem.) 4:6, 6:4, 6:4, Donna Vekičová (8-Chor.) - Veronika Kudermetovová (Rus.) 6:4, 6:3