Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Košický challenger sa po dvanástich rokoch sťahuje do Popradu

Slovenský tenista Norbert Gombos odvracia úder Španiela Daniela Muňoza de la Navu počas dohrávaného zápasu 1. kola mužskej dvojhry na 12. ročníku tenisového challengeru Košice Open 11. júna 2014 v Košiciach. Foto: TASR/František Iván

Za presunom turnaja je nedostatok sponzorov na podporu challengeru v meste a neuzavreté majetkové spory okolo areálu na Aničke.

Košice 29. januára (TASR) - Mužský tenisový challenger Košice Open po dvanástich rokoch skončil a sťahuje sa na kurty v Poprade. V roku 2015 sa tenisti predstavia na novom turnaji Poprad-Tatry challenger tour (dotácia 42.500 eur+hospitality).

"Moja snaha udržať turnaj v Košiciach sa nenaplnila. Nenašiel som dostatok sponzorov na podporu challengeru v meste, neuzavreli sa ani majetkové spory okolo areálu na Aničke, takže podujatie sa presúva do Popradu," uviedol pre večerník košice:dnes Branislav Stankovič.

Posledným víťazom 12. ročníka sa stal kanadský tenista Frank Dancevic, ktorý vo finálovom zápase zdolal Slováka Norberta Gombosa (6:2, 3:6, 6:2). "Divácky záujem bol vždy veľký, bolo to potešujúce, ale to nestačí. Už roky bol turnaj z ekonomického hľadiska na hrane. Vlani bola finančná situácia naozaj neúnosná. Turnaj na seba nezarobil, bol mínusový, musel som použiť vlastné zdroje. To však ďalej nepripadá do úvahy. Obrazne povedané, volal som SOS, ale v Košiciach už nebolo možné udržať turnaj pri živote. Našťastie, našiel som podporu v Poprade," vysvetlil bývalý daviscupový reprezentant Branislav Stankovič, ktorý organizoval turnaj na antukových dvorcoch tenisového areálu Anička.