Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

MS v tenise: Cibulková prehrala aj s Keysovou, ešte však môže postúpiť

Slovenská tenistka Dominika Cibulková. Foto: TASR/AP

V dueli dvoch debutantiek podľahla slovenská tenistka ako nasadená sedmička turnajovej šestke Američanke Madison Keysovej hladko v dvoch setoch.

Singapur 25. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela ani v druhom zápase na MS WTA Tour v Singapure. V dueli dvoch debutantiek podľahla v červenej skupine ako nasadená sedmička turnajovej šestke Američanke Madison Keysovej 1:6, 4:6. Napriek prehre ešte má šancu na postup do semifinále. Musí však vo štvrtok zdolať Rumunku Simonu Halepovú 2:0 a Keysová zároveň nesmie získať ani set proti Nemke Angelique Kerberovej.

Keysová mala proti Cibulkovej raketový nástup. Po rýchlom brejku si vybudovala náskok 3:1, v šiestom geme opäť prelomila podanie súperky a prvý set sa stal jasne jej korisťou. Američanka skvele podávala, dokázala súperku pretlačiť v krosových výmenách a na jej konto pribúdal jeden víťazný forhend za druhým. Pri svojom druhom podaní neuhrala Cibulková ani fiftín.

Cibulkovej tréner Matej Lipták nabádal svoju zverenku, aby sa snažila hrať viac do Keysovej bekhendu a využívala údery po čiarách. V druhom sete za stavu 1:1 si slovenská jednotka napriek trom dvojchybám udržala servis, v piatom geme však stratila podanie a Keysová už dotiahla zápas do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenila po víťaznom nabiehanom forhende v poradí tretí mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Cibulkovou na 4:0.

Slovenka po prehre netajila sklamanie. "Išla som na kurt s tým, že mám hru na to, aby som Keysovú prvýkrát zdolala. V prvom zápase nehrala tak dobre. Výborným servisom však dnes otupila moju najväčšiu zbraň - return. Cítila som sa podobne ako v zápasoch proti Samanthe Stosurovej. Vždy keď prišiel za mnou môj tréner Maťo Lipták, snažila som sa zmeniť nejaké veci. Pri druhom podaní som išla o krok dozadu, zmenila som uhol. Postupne som ju dostávala do výmen, no už sa mi nepodarilo otočiť zápas v môj prospech. Mrzí ma, že som neuhrala lepší výsledok, je to frustrujúce," povedala Cibulková v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

Napriek dvom prehrám ešte stále živí šance na postup do semifinále. "Celý turnaj je pre mňa nová skúsenosť. Som tu prvýkrát a napriek dvom prehrám ešte stale môžem isť dalej. Musím sa na to pozerať pozitívne a dať do zápasu s Halepovou všetko. Je to tenis, stať sa môže všetko. Dnes sme predpokladali, že Kerberová s Halepovou budú tuho bojovať o každý fiftín a napokon Angelique jasne vyhrala. Na tomto turnaji majú všetky hráčky vysoký level, je to nevyspytateľné."

Keysová mala z prvého víťazstva na prestížnom turnaji veľkú radosť. "Po úvodnom zápase proti Simone Halepovej zo mňa opadla nervozita a dnes to bol z mojej strany oveľa lepší výkon. Bola som trpezlivá, nikam som sa neponáhľala. Snažila som sa prirpaviť čo najlepšiu pozíciu na zakončenie výmeny, čo sa mi darilo. Zvykla som si aj na singapurský povrch," povedala vlaňajšia semifnalistka Australian Open v prvom interview priama na kurte.

červená skupina:

Madison Keysová (6-USA) - Dominika CIBULKOVÁ (7SR) 6:1, 6:4,
Angelique Kerberová (1-Nem.) - Simona Halepová (3-Rum.) 6:4, 6:2

tabuľka:
1. Kerberová 2 2 0 4:1
2. Keysová 2 1 1 2:2
3. Halepová 2 1 1 2:2
4. CIBULKOVÁ 2 0 2 1:4